Stefanović: Neće biti okupljanja u Hrtkovcima

Policija neće dozvoliti bilo kakva okupljanja u Hrtkovcima, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.
"Više političkih organizacija je najavilo moguće skupove u Hrtkovcima, a država Srbija neće dozvoliti ugrožavanje javnog reda i mira i bilo kakvih sloboda građana", rekao je ministar Nebojša Stefanović odgovarajući na pitanje Tanjuga da li će MUP dozvoliti održavanje političkih skupova u tom mestu.
 
"Što se nas tiče, građani mogu da budu potpuno mirni i spokojni, a politički skupovi mogu da se manifestuju u Skupštini i neka tamo, na zakonom predviđen način, narodni poslanici sučeljavaju svoja mišljenja", rekao je ministar novinarima u Palati "Srbija" gde je sa ambasadorom Akselom Ditmanom potpisao Protokol o primopredaji 20 vozila za graničnu policiju.
 
Stefanović je poručio da neće dozvoliti da se to dešava na ulici.
 
Lider radikala Vojislav Šešelj je juče na konferenciji za medije ponovio da je Srpska radikalna stranka ponosna na svoj miting od 6. maja 1992. godine i najavio da će ponovo u "srpskim Hrtkovcima" održati miting na Đurđevdan.
 
Liga socijaldemokrata Vojvodine i Demokratska stranka najavile su zatim da će na isti dan u Hrtkovcima održati kontramiting, ukoliko MUP ne zabrani okupljanje radikala. 
 
Nova stranka: Pohvale za ministra Stefanovića što nas je poslušao
 
Nova stranka pohvalila je danas odluku ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića da zabrani miting Srpske radikalne stranke 6. maja u Hrtkovcima.
 
"Povratak osudjenog zločinca Vojislava Šešelja na mesto zločina – u Hrtkovce, odakle je huškao na progon Hrvata da bi ponovo mitingovao i svoje radikalske jurišnike podstrekivao na mržnju i izazivanje haosa, morao bi da bude osudjen od strane svakog racionalnog čoveka", navela je Nova stranka u saopštenju.
 
Dodala je da razume da je ministru unutrašnjih poslova bilo "naročito teško" da se zvanično ogradi od svog političkog oca, pogotovu imajući u vidu da "on, kao i ostatak radikalskog podmlatka oličenog u SNS, prećutno ohrabruje takvo sramotno delovanje".
 
"Otuda i pohvaljujemo njegov napor da se otrgne ličnom uverenju i postupi onako kako smo zahtevali – profesionalno, u skladu sa funkcijom koju obavlja", dodala je Nova stranka i poručila Stefanovića da ostane na današnjem kursu i ubuduće, te da manje sluša sebe i svog stranačkog šefa, a više Novu stranku.
 
"Ukoliko tako postupi, verujemo da će ministarstvo koje vodi biti na dobrom putu da se obračuna sa huliganima, ekstremistima i svim vidovima kriminala koji razjedaju Srbiju", piše u saopštenju.
  • N.Sad

    20.04.2018 16:11
    Nisam pristalica radikala ali ako je njima zabranjen skup onda narod treba da spreci sve skupove pocev od skupova NVO, DS, LSV itd. Zaboravljamo ko je palio skupstinu i njima treba neko da dozvoli da mitinguju. E nece da moze. Takodje se zaboravlja koga je ono Canak unakazio kod Ikodinovica i umesto da je Canak u zatvoru kao i sudija koji ga je oslobodio odgovornosti on bi da organizuje kontramitinge.
  • ljubica

    20.04.2018 14:34
    diskriminacija
    A ko kaze i kojih gradjana bi bila ugrozena bezbednost? Radikali su uvek imali mirne mitinge. Neki drugi su palili i zarili.
  • NN

    20.04.2018 14:05
    Vuna kićo
    Uplašili se ON i Slina kontramitinga!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.