NKD: Bez ugovora za 35 radnika niškog aerodroma; Vlada demantuje

Udruženje Nacionalna koalicija za decentralizaciju (NKD) tvrdi da je 35 zaposlenih na niškom aerodromu danas ostalo bez posla, jer Vlada Srbije nije dala saglasnost da im se produže ugovori.
To udruženje ocenjuje da bi ovim činom funkcionisanje aerodroma moglo da bude ugroženo i istovremeno dovodi u pitanje namere i motive vlade da razvija niški aerodrom.
 
NKD se poziva na tvrdnje radnika JP Aerodrom da je poslovodstvo aerodroma na vreme uputilo zahtev gradskim vlastima, ali nedostaju informacije o tome da li je taj zahtev u skladu sa procedurom prosleđen Vladi Srbije. 
 
Vlada demantuje NKD 
 
U Vladi Srbije demantuju ove navode. Kako kažu, Komisija Vlade Srbije za davanje saglasnosti za novo zapošljavanje i dodatno radno angažovanje dala je saglasnost za produženje ugovora za 36 zaposlenih niškog aerodroma.
 
Vladina komisija je tu saglasnost dala na sednici u petak, 27. aprila, preciziraju u Vladi i dodaju da rešenja radnicima daje poslodavac, odnosno rukovodstvo aerodroma Konstantin Veliki.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.