NUNS osudio pretnje smrću Tatjani Vojtehovski

Nezavisno udruženje novinara Srbije osudilo je pretnje smrću koje su upućene novinarki Tatjani Vojtehovski.
Iz tog udruženja novinara zahtevaju da nadležne državne službe reaguju u skladu sa zakonom i po hitnom postupku pronađu i primereno sankcionišu onog ko stoji iza pretećih poruka koje su joj upućene.
 
Tatjani Vojtehovski su putem društvenih mreža stigle eksplicitne pretnje smrću, a slučaj je prijavljen policiji i Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal, prema mehanizmu koji je uspostavljen u Sporazumu o saradnji i podizanju bezbednosti novinara. Ona nije prvi put meta ozbiljnih pretnji smrću, a za te anonimne pretnje još niko nije odgovarao.
 
NUNS je od početka godine evidentirao 37 slučajeva napada, pretnji ili pritisaka na novinare. Sporazum o saradnji i podizanju bezbednosti novinara potpisali su predstavnici policije, tužilaštva i novinarskih udruženja.
  • Sever Srbije

    12.05.2018 14:03
    Ni novinarskog udruzenja a ni novinarke tu nema!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.