Smenjen direktor niškog aerodroma

Direktor Javnog preduzeća "Aerodrom Niš" Vladica Đurđanović smenjen je danas na sednici Gradskog veća uz obrazloženje da je aerodrom u periodu od 2015. do 2018. godine isplaćivao plate koje su veće nego što je zakonom dozvoljeno.
Zamenik gradonačelnika Niša Miloš Banđur je na sednici Veća naveo da je aerodrom od 2015. do 2018. godine povećao osnovicu za zarade za dve trećine.
 
"Najdrastičniji primer je jedan od šefova koji je 2015. primao 50.000 dnara, a nakon uvećenja osnovica zarade i promena naziva njegovog radnog mesta zarada mu je porasla na 100.000 dinara", kazao je Banđur.
 
Prema njegovim rečima, u protekle tri godine grad Niš je iz budžeta isplatio aerodromu 276 miliona dinara za investicije, zarade i tekuće troškove, a ustanovljeno je da su 153 miliona otišla na zarade.  Dodao je da se direktor niškog aerodroma pozvao na zakon koji ograničava rast zarada u javnom sektoru, međutim, kako kaže, taj zakon se odnosi samo na vazduhoplovno osoblje zaposleno u Kontroli letenja Srbije i Crne Gore.
 
Šefica odseka budžetske inspekcije Spomenka Milojević kazala je da će javnom preduzeću "Aerodrom Niš" biti naloženo da vrati iznos zarada koje su prekomerno isplaćivane.
 
"Ukoliko to ne urade milom, onda će to morati sudskim putem", rekla je ona.
 
Na sednici Veća je smenjen i direktor Javnog komunalnog preduzeća "Gorica" Igor Novaković iz istih razloga. Milojević je najavila da će inspekcija narednih meseci kontrolisati sva preduzeća "jer smatra da nije pošteno da strada samo onaj koji je uhvaćen i prijavljen, već svi oni koji rade protivzakonito".
  • Jasno?

    08.06.2018 17:38
    Ti ćeš se meni protiviti, da ja radim sa aerdromom šta hoću...
    Samo je moje mišljenje bitno.
  • kiki

    08.06.2018 16:34
    Ajde Nišlije ustajte!
  • Ivan Beg

    08.06.2018 16:16
    SNS tortura
    SNS tortura na delu, još jednom. Još ćemo se mi najesti g...na dok nam ne dođe iz dupeta u glavu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.