FOTO: I danas pojedini putevi u blokadi zbog poskupljenja goriva

U znak protesta zbog poskupljenja goriva i danas su blokirani putevi u više gradova Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.
FOTO: I danas pojedini putevi u blokadi zbog poskupljenja goriva
Foto: 021.rs
Kako javlja reporter 021.rs sa lica mesta, sat vremena bio je blokiran put iz pravca Rume ka Novom Sadu. 
 
Protest je bio miran i bez incidenata. Vozači autobusa, kamiona i automobila stajali su i čekali 18h da se put odblokira, kako bi nastavili sa putovanjem.
 
Blokirani su putevi u Šapcu. Kako javlja reporterka B92, svi putevi ka Beogradu su zatvoreni, kao i ka Sremskoj Mitrovici i Novom Sadu. Svi autobusi koji bi trebalo da krenu u tim pravcima stoje na autobuskoj stanici u Šapcu i tek od 20 sati mogu da nastave dalje. U Beogradu je saobraćaj zaustavljen na trgu Slavija. Kako je rečeno u GSP "Beograd", protest je počeo u 17 časova zbog čega su na Slaviji zaustavljeni trolejbusi i tramvaji, dok je u ostalim delovima grada prohodno i bez veće gužve. 
 
Javno preduzeće "Putevi Srbije" je saopštilo da je u mestu Sаlаš Noćаjski, kod Sremske Mitrovice na rаskrsnici putevа I B redа broj 20 i II A redа broj 124, obustavljen saobraćaj zbog protesta vozača. Protesti se danas održavaju i u Čačku, Gornjem Milanovcu... Cacak #blokada #Protest pic.twitter.com/vszGIGaB9U
 
Protest protiv visokih cena goriva u Srbiji "prelio" se danas i na Bosnu i Hercegovinu. Tamo je tokom protesta zbog povećanja cena, blokiran i put M 17, javio je reporter N1. Istovremeno, blokirane su saobraćajnice u Sarajevu, Tuzli, Banjaluci i drugim gradovima.
Zaustavljen saobracaj u Banjaluci. Autoprevoznici se bune zbog konstantnog rasta cijene goriva @N1infoSA pic.twitter.com/KveisJbLOA
U crnogorskim gradovima Nikšiću, Rožajama i Ribarevinama takođe je bio blokiran saobraćaj. Ovi protesti takođe su organizovani preko društvenih mreža, navodi RTCG. 
 
U Novom Sadu i drugim gradovima u Srbiji, miran protest zbog sve skupljeg goriva održan je u petak od 17 do 19 časova, a putevi su u više gradova u Srbiji i juče bili u blokadi. Za ponedeljak je zakazan novi protest, u 7 ujutru.
 
Podsetimo, poziv za protest širio se putem društvenih mreža. Osnovni zahtev građana je da se zaustave dalja poskupljenja goriva, da se cena zapravo smanji umanjenjem akciza koje zajedno sa PDV-om ulaze u cenu litre goriva koja sad iznosi oko 80 dinara, u zavisnosti od vrste derivata. Sada je litar dizela oko 165 dinara, a bezolovnog oko 155 dinara, a početkom 2016. godine bili su oko 125-130 dinara. Građani smatraju da je to previše, upoređujući cene u okolnim zemljama, i traže da dizel bude 110 dinara, a bezolovni 120 dinara.
  • Pupi

    12.06.2018 21:11
    Kad cujem obe sto negoduju - vaseg AV ce stici mnogo gore od ovih protesta - samo se nadajte da nece - poltroncine.
  • Komifo

    12.06.2018 11:14
    @@neurology

    Ako možeš u Metro u pola 7 ujutru, možeš i u 9 uveče. Pali magarče.
  • Vlada B.P.

    11.06.2018 08:35
    predlog
    Blokirajte Rafinerije i Benzinske pumpe a ne puteve.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.