Do kraja godine svi Migovi 29 u letnom stanju

Svih 14 MIG-ova 29, do kraja ove godine ili najdalje početkom sledeće godine, biće u letnom stanju i čuvaće naše nebo, najavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin.
"Trenutno imamo četiri MIG-a 29, spremna i u letnom stanju. Imamo još šest aviona MIG 29 iz ruskih donacija i ugovaramo još četiri iz beloruske donacije. Svi oni će biti modernizovani i do kraja godine, eventualno početkom sledeće, biće u letnom stanju i čuvaće naše nebo", rekao je Vulin.
 
Objasnio je da će se osim remonta nastaviti sa modernizacijom i svih 14 aviona biće urađeni na istovetan način.
 
"Biće svi u istoj klasi - to je klasa 4+ generacije, jedna od najmodernijih", istakao je Vulin i naznačio da je od te klase bolja samo generacija 5, ali nju poseduju samo velike svetske sile. "Generacija 4+ je dovoljna za naše potrebe, da stavimo do znanja koliko smo moćni i koliko ne treba niko da razmišlja o tome da napadne Srbiju", poručio je ministar odbrane.
 
"Do kraja godine biće završen po jedan helikopter H-145 M, jedan za VS i jedan za policiju sa odgovarajućim naoružanjem i obukom. Čitav ugovor će biti završen iduće godine kada će ukupno devet helikoptera biti dodeljeno ministarstvima odbrane i unutrašnjih poslova u skladu sa njihovim potrebama i zadacima", precizirao je.
 
On dodaje da se intenzivno uz nabavku opreme radi i obuka pilota.
  • pajo patak

    17.06.2018 13:47
    pitanjce
    Biće u letnom, a da li i u sletnom?
  • fk

    17.06.2018 13:15
    "biće u letnom stanju i čuvaće naše nebo,"

    Od koga ? Od NATO pakta ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.