Ministar poljoprivrede sazvao hitan sastanak sa malinarima

Predstavnike Asocijacije malinara Srbije primiće danas ministar poljoprivrede Branislav Nedimović na hitan razgovor oko rešavanja problema otkupa i niske cene malina, izjavio je predsednik tog udruženja Dobrivoje Radović.
Ministar poljoprivrede sazvao hitan sastanak sa malinarima
Foto: Pixabay
Proizvođači malina najavili su za 22. jun miran protest automobilima kroz sve gradove, zbog niske cene malina od 50 do 80 dinara po kilogramu i zaustavljanja otkupa tog voća na jugu Srbije zbog malih kapaciteta hladnjača.
 
"Ministar je razgovarao u nedelju i ponedeljak sa vlasnicima hladnjača i obećao proizvođačima da će oni morati da vrate cene na 125 do 135 dinara, koliko su nudili pre mesec dana", rekao je Radović.
 
Proizvođači maline traže od države da razbije, kako je Radović rekao, monopolsko dogovaranje otkupljivača o otkupnim cenama malina. Radović je rekao da su cene maline na svetskom tržištu pale manje od jedan odsto u odnosu na prošlu godinu, i da je "nedopustivo da domaći otkupljivači ucenjuju proizvođače tako niskim cenama".
 
"Malinarima se ne isplati da beru to voće i prodaju za 50 do 80 dinara, već očekuju oko 1‚75 evra, ili oko 210 dinara", rekao je Radović.
 
On je istakao da proizvođači maline neće brati to voće u slučaju da otkupljivači ne podignu cenu, već će pustiti da propadne.
  • Tata Ikun

    19.06.2018 20:43
    Pre dve nedelje 100 grama malina IZ ALBANIJE je u prodavnici bilo 120 dinara.
    Da li je ovde neko normalan, ili su svi pobudalili, oćoravili i ogluveli?
  • Lud

    19.06.2018 11:58
    Malina
    Vas dvojica izgleda zivite na marsu...
  • sale novosadjanin

    19.06.2018 08:49
    dosta vise sa malinarima...neka se okupe,udruze i naprave svoje hladnjace i sami izvezu tamo gde im se isplati !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.