FOTO: Zlatna poluga vredna dva miliona dinara zaplenjena na granici s Bugarskom

Zlatnu polugu koja vredi više od dva miliona dinara, carinici Srbije su u saradnji s policijom našli i zaplenili na izlazu na graničnom prelazu Gradina, prema Bugarskoj.
Prekršaj je otkriven u utorak, u automobilu nemačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 53-godišnji državljanin Turske, s boravištem u Nemačkoj.
 
 
Pregledom automobila i prtljaga, carinici su najpre našli skrivenih 25.000 evra, od čega je putniku vraćen dopušteni iznos od 10.000, a zatim i zlatnu polugu tešku pola kilograma, vrednosti veće od dva miliona dinara.
 
 
Ministarstvo finansija Srbije je objasnilo u saopštenju da je "reč o takozvanom investicionom zlatu, čistom zlatu u polugama (pločicama) ili dukatima koje se ne oporezuje prilikom uvoza i prometa, pa se zato smatra neprikosnovenom investicionom kategorijom jer čuva kupovnu moć novca". Pošto vrednost nađenog zlata premašuje jednu trećinu vrednosti automobila, zadržan je i "volvo" do okončanja prekršajnog postupka.
 
  • Bogatun

    20.06.2018 18:27
    Žlato, šinko!
    Novine pozivaju na kupovinu zlata.
    Kilogram je oko 36.000 evra.
    Ali, malo je poznato da naša NBS i naši finansijki zakoni zabranjuju fizičkim licima da kupuju i poseduju zlatne rezerve.
    Pravna lica, firme, to mogu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.