Voćari još čekaju otkupnu cenu kajsija

Berba kajsija već je počela, ali do danas niko nije saopštio zvaničnu otkupnu cenu, kaže proizvođač Stevan Milosavljević iz Miokovaca.
Voćari još čekaju otkupnu cenu kajsija
Foto: Pixabay
"Ovo je javašluk, nemamo pojma po kojoj otkupnoj ceni ćemo predavati rod. Neko uzima za 30 dinara, neko za 50 i nema smisla da se sedi u kafani i dogovara otkupna cena. Da nas nije uništio grad ja se ne bih sekirao, ali ovako kad je rod smanjen, a cena još uvek nepoznata situacija je teška", navodi Milosavljević.
 
On ističe da se u Miokovcima, centru srpske kajsije, za razliku od prethodnih godina, ovog leta neće moći nabrati više od 80 vagona.
 
"U nekim voćnjacima prošle godine gde je bilo oko 500 vagona, sad nema ni 500 kila. Grad je ubrao svoje, a nama šta i koliko ostane", kaže Milosavljević.
  • boki2

    20.06.2018 19:43
    ko kaže da nema kajsija pijace u novom sadu pune ko brod a cena za nepoverovati od 80-do 130 din a odakle su nemam pojma ukusne su to znam toliko da nema kajsija i da ih je ubio mraz pijace su ogledalo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija