Akcionarima NIS-a 46,61 dinar po akciji

Skupština akcionara NIS-a odlučila je danas da akcionarima na ime dividende bude isplaćeno 42,61 dinar po akciji bruto.
Akcionarima NIS-a 46,61 dinar po akciji
Foto: 021.rs
Neto dobit NIS-a u prošloj godini iznosila je 27,8 milijardi dinara, a akcionarima će šestu godinu zaredom na ime dividende biti isplaćeno 25 odsto prošlogodišnje neto dobiti.
 
Na sednici su na predlog većinskog akcionara, "Gasprom njefta", za članove Odbora direktora NIS-a imenovani Vadim Jakovljev, Kiril Tjurdenjev, Sergej Papenko, Anatolij Černer, Aleksej Jankevič i Aleksandar Krilov.
 
Na predlog Srbije za članove Odbora direktora su imenovani Nikola Martinović i Danica Drašković. Za nezavisne članove Odbora direktora imenovani su Volfgang Rutenštorfer i Olga Visocka, navodi se u saopštenju.
  • VladaN

    22.06.2018 10:40
    bando jedna...
    ...sve sa Danicom na celu.
  • Vanja

    22.06.2018 09:18
    Rusi nam se javno smeju zbog dotične "za sve kompetentne" DD.
    Što više nesposobnih Srbija postavi, oni lakše manipulišu.
    FUJ, sramota me je!
  • Miško

    22.06.2018 00:44
    Svake godine sve manje i manje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.