Uhapšen državljanin Srbije zbog prevare sa bitkoinima

Državljanin Srbije koji se smatra prevarantom međunarodnih razmera uhapšen je u Francuskoj, saopštili su izvori bliski pravosudnim organima.
Uhapšen državljanin Srbije zbog prevare sa bitkoinima
Foto: 021.rs
Kako su naveli, on je uhapšen nakon što je pokušao da jednom južnokorejskom državljaninu u zamenu za dva miliona evra u bitkoinu da falsifikovane novčanice.
 
Srpski državljanin čiji identitet nije saopšten, saslušan je u sudu u Nici i protiv njega je podignuta optužnica za prevaru u organizovanoj bandi, rekao je Frans presu njegov advokat Žerar Budu, i dodao da je njegov klijent u pritvoru dok se za njegovim saučesnikom još traga. On je uhapšen 13. avgusta u jednom luksuznom hotelu u Kanu, gde je boravio neko vreme i živeo na visokoj nozi, vozeći luksuzni automobil i sa ručnim satom od oko 100.000 evra. 
 
Žrtva je južnokorejski preduzetnik, vlasnik jedne kompanije bitkoina, sa sedištem u Singapuru. On je podneo žalbu 30. jula nakon što je primetio da je dobio fasifikovane novčanice od 500 evra. Preduzetnika su pre transakcije vrbovali muškarci, predstavljajući se kao investitori i nagovarali ga da uđe u posao vredan više od 500.000 evra.
  • Zato

    20.08.2018 11:24
    @milos verinov
    I nama je VEOMA drago da si opisao jel nem je pun ***ac tih da komsiji crkne krava i tih nesposobni da naprave novac za pristojan zivot u ovoj državi.
  • Milos Verinov

    20.08.2018 10:03
    Ibasrka 432
    Srpska posla poznata po svetu. Hvala bogu da sam otisao iz te Serbendije. Fuj gadite mi se svi ovakvi. Pazi seljota luksuzan auto pa da seljo kupio sat i Audi crni jel crni dajte mi to recite majke vam? hahahaha seljacka posla
  • Петровград

    19.08.2018 22:15
    Хоћете ли објавити макар једну позитивну вест о српским држављанима? Или је циљ дехуманизовање (лопови, неотесани, убице, силоватељи, итд)?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.