Slučajno saznao da je mesec dana bio pokojnik

Branislav Bojić iz sela Cerove kod Krupnja bio je pokojnik skoro mesec dana, a da to nije ni znao.
Slučajno saznao da je mesec dana bio pokojnik
Foto: Pixabay
To je saznao prikupljajući dokumenta za odlazak u penziju. Pošto je izgubio vojnu knjižicu, od vojnog odseka zatražio je potvrdu, da je odslužio vojni rok, pa je dobio uverenje na kome piše da je pokojnik. 
 
Kada je iz centra Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Šabac dobio uverenje, nije ni čitao šta piše, nego je otišao u Centar za socijalni rad Krupanj, da što pre preda dokumenta.
 
"Predao sam papire, a službenica mi je rekla 'Bojiću, vi ste pokojni'. Pitao sam je o čemu govori, kako sam pokojni kada razgovaramo, a ona mi je objasnila da u uverenju piše da sam na onom svetu. Sve crno na belo, pečat, potpis ovlašćenog službenika, i piše da uverenje služi 'u svrhu regulisanja penzije'. Rekla mi je da moram u vojni odsek da to ispravim, i otišao sam u Loznicu. Našao sam odsek i rešio stvar. Oni jednostavno precrtaju gde piše pokojni i na to lupe pečat. Izvinjavali su se, kažu 'dešava se'. Stigao sam da predam dokumenta istog dana, i sad čekam rešenje za penziju. Sve je sada u redu, ali ne znam na osnovu čega su upisali da sam pokojni, a tražim penziju", prila Bojić za "Kurir" i dodaje da je po papirima pokojnik bio tačno od 19. jula do 14. avgusta.
 
Podsetimo, slična situacija se dogodila i Đorđu Miloševiću (79) iz Novog Sada kada ga je Klinički centar Vojvodine proglasio mrtvim, a to je saznao sasvim slučajno, kada nije uspeo da registruje automobil.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.