Nesreća u Narodnoj biblioteci, dvoje mrtvih

Dvojica radnika jedne firme za protivpožarne sisteme preminula su usled trovanja ugljen-dioksidom u zgradi Narodne bliblioteke na beogradskom Vračaru.
Nesreća u Narodnoj biblioteci, dvoje mrtvih
Foto: 021.rs (ilustracija)
Kako N1 saznaje, dvojica radnika kontrolisala su funkcionisanje protivpožarnog sistema biblioteke, a došlo je do curenja gasa.
 
Ekipe Hitne pomoći pokušale su da reanimiraju radnike, ali bezuspešno. Nesreća se dogodila nešto posle 13 časova, a preminuli imaju oko 30 i oko 50 godina.
 
Deo oko Narodne biblioteke obezbeđuju policija i vatrogasci. Reporter RTS-a javlja da je iz zgrade Narodne biblioteke evakuisano više od 50 osoba.
 
MUP: Dvojica radnika se ugušila
 
MUP je potvrdio da je u arhivu Narodne biblioteke u Beogradu oko 13 sati došlo do curenja gasa, a dve osobe su stradale od gušenja.
 
Pripadnici Sektora za vanredne situacije izašli su sa pet vozila i 18 vatrogasaca, a prilikom pretrage zgrade pronašli su dva muškarca u besvesnom stanju. Nakon što su ekipe Hitne pomoći pokušale reanimaciju, konstatovana je smrt dvojice radnika jedne privatne firme, koji su najverovatnije radili probu sistema za gašenje požara.
 
Navodi se da će pripadnici MUP-a nastaviti da obezbeđuju teren dok se ne obavi uviđaj. Uzroci curenja gasa biće naknadno utvrđeni istragom.
  • slobodan

    24.08.2018 19:40
    Stasno je sto moramo da se naviknemo na ovakve vesti u srbiji..nista se zivo ne proverava i ne odrzava adekvatno..negativna selekcija (zaposljavanja preko veza i nepotizam) ce nam doci glave.
  • retard country

    24.08.2018 19:17
    Da li ce neko odgovarati za ovo ?
    Naravno da nece .
  • užas

    24.08.2018 17:50
    U Srbiji počeli ljudi da ginu i u Narodnoj biblioteci. Ovo više nije ni očaj, ovo je baznađe.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija