Nataša Kandić pisala Tačiju: Omogućite Srbima iz Đakovice da posete crkvu

Osnivačica Fonda za humanitarno pravo Nataša Kandić pozvala je predsednika Kosova Hašima Tačija da omogući Srbima iz Đakovice da ove godine posete crkvu.
"Ovom prilikom molim vas da se lično angažujete kako bi Srbi iz Đakovice 28. avgusta, mogli da posete crkvu i svoje kuće i da ne budu izloženi poniženju kao prethodne godine", navela je Kandić u otvorenom pismu u listu "Danas".
 
Ona je u pismu navela da Tačijevo zalaganje za pomirenje Srba i Albanaca i za "multietničku državu Kosovo" ima podršku međunarodne zajednice i civilnog društva, ali da nailazi na nevericu kod kosovskih Srba koji žive u Srbiji.
 
Kandić je u kratkom tekstu pomenula i kako je 13. juna 1999. bila u Đakovici, kako je gledala uplašene Albance od srpske policije, i lekare koji su prikupljali novac da policiji i paramilitarcima plate za život, da je ona pomogla koliko je mogla i da nikada nije dobila "veće hvala".
  • Rada

    28.08.2018 06:20
    Kim
    Tek kada vide naši ljudi koji nisu sa Kosova, trebalo bi da shvate koliko bi rešavanje problema značilo nama na KiM, i koliko su teški pregovori sa Albanskom stranom, koji i kad nešto obećaju i ppstigne se dogovor, ne ispune, kao ovo, ili ZSO, itd itd. Podrška predsedniku i vladi sa KiM.
  • Jana

    27.08.2018 21:48
    Komentar
    Eto i nata malo da se čuje.
  • Anabell

    27.08.2018 21:16
    Mir
    Taci je vise puta dokazao da je dvolican i pokvaren covek.jedno prica a drugo radi.Nema potrebe, da Natasa Kandic brine o Srbima,jer ima ko o njima da brine.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.