Trifunović: Došla nam je kriminalistička policija

Predsednik Upravnog odbora fondacije "Podrži život" Sergej Trifunović rekao je da je fondaciju posetila kriminalistička policija, iako su očekivali finansijsku.
Trifunović je na Tviteru objavio tvit u kojem stoji da je fonadaciji u posetu došla finansijska policija, odsek za organizovani kriminal.
 
"Došla nam je kriminalistička policija, Odsek za organizovani kriminal. Fini ljudi, šta će, rade svoj posao...", napisao je popularni glumac.
 
Prethodno je Trifunović naglasio da fond nikada nije bio ni pod kakvom istragom i dodao da već "četiri i po godine zove državne organe da dođu i provere rad fondacije", ali da niko nikada nije došao. 
 
"Osim što je finansijska policija sada ispitivala investicioni fond o nama, juče je inspekcija pitala u Ilirici da li je neko dete umrlo zato što smo ga mi odbili? Zamislite to... To je eto nadležnost finansijske policije", kazao je Trifunović pre dva dana.
 
O tome što je fondacija uplaćivala novac u investicioni fond, Trifunović kaže da je to "potpuno legalna stvar". 
 
"To je vrlo legalna stvar, sve je po zakonima o fondacijama. Dozvoljeno je da fondacija može da se time bavi... Uzeli smo najmanji rizik. Mi smo dali 15,5 miliona, napravili smo skoro 500.000 dinara i ostalo je još 5,5 miliona dinara, koji se još nalaze u fondu i koje možemo da povučemo odmah, za 24 sata...a kamate stižu na taj iznos", rekao je Trifunović. 
 
Povodom njegove izjave oglasili su se i lekari koji su rekli da nijedan pacijent sa potpunom dokumentacijom koji se obratio Budžetskom fondu za lečenje u inostranstvu nije odbijen. 
  • kakva

    12.10.2018 10:01
    država
    Policija za organizovani kriminal ispituje fondaciju koja pomaže bolesnoj deci, a na mestu ministra zdravlja sedi čovek koji je lečio članove organizovane kriminalne grupe.


    Kao da živimo u paralelnom univerzumu.
  • Ćoravi deka

    12.10.2018 04:47
    E bas zbog toga 5 7 5 7
  • Logi

    12.10.2018 00:56
    kocka ili fond
    Vrlo je destimulativno za strane investitore koje toliko volimo da čuju od predstavnika vlasti kako je ulaganje u investicione fondove u Srbiji u stvari kockanje. Razumem da hajka ne bira sredstva pa ni reči, ali onaj ko zastupa državu i nas mora da pazi na rečnik.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.