Propao i treći konkurs za SOS telefon za žene žrtve nasilja

Ministarstvo za rad obustavilo je konkurs za Nacionalni SOS telefon za žene žrtve porodičnog nasilja jer se nijedna organizacija nije javila.
Propao i treći konkurs za SOS telefon za žene žrtve nasilja
Foto: Pixabay
Ovo znači da nijedna od pet organizacija koje imaju licencu za pružanje ove usluge, nije želela da preuzme da radi sa ženama žrtvama nasilja pod uslovima poziva - da se razgovori snimaju i da podacima žrtava raspolažu treća lica.
 
U Ministarstvu kažu da će preduzeti sve u njihovoj nadležnosti da SOS telefon zaživi, a javnost će blagovremeno obavestiti o narednim koracima.
 
Inače ovo je već treći poziv za pokretanje SOS telefona, a ova usluga trebalo je da proradi još u januaru.
 
Podsetimo, povodom najave Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja o raspisivanju konkursa za podnošenje predloga projekata za uspostavljanje Nacionalnog SOS telefona za žene žrtve nasilja, Mreža Žene protiv nasilja upozoravala je da raspisivanje konkursa nije u skladu sa zakonom.
 
Mreža Žene protiv nasilja podsetila je tada da se prema Zakonu o socijalnoj zaštiti, član 64, usluge socijalne zaštite nabavljaju od pružaoca usluga socijalne zaštite koji je za to licenciran kroz postupak javne nabavke, te da i nabavka usluge Nacionalni SOS telefon za žene žrtve nasilja mora biti obavljena u skladu sa Zakonom.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija