Pakistan: 23 osobe umrle od bombona s pesticidom

Najmanje 23 osobe su stradale, a na desetine je hospitalizovano zbog trovanja bombonama u Pakistanu, za koje policija sumnja da sadrže pesticide.

Umar Hajat, stanovnik oblasti Karor u provinciji Pendžab, kupio je slatkiše 17. aprila kako bi častio svoju porodicu i sve prijatelje povodom rođenja unuka. Proslava je prekinuta, a do kraja tog dana, desetoro ljudi je preminulo od jakog trovanja.

U policijskom izveštaju stoji da je od bombona preminuo i otac novorođenog dečaka kao i sedmoro bliskih rođaka.

"Broj preminulih od otrovnih slatkiša je porastao na 23, a 52 osobe su još u kritičnom stanju", potvrdio je lokalni policijski zvaničnik Munir Ahmed.

Visoki policijski zvaničnik okruga Pundžab Ramez Buhari potvrdio je te podatke precizirajući da su tri osobe, dva brata koji su vlasnici radionice za proizvodnju slatkiša i jedan njihov radnik - uhapšeni.

"Postoji mogućnost da je radnik slučajno stavio pesticide u smesu. U blizini radionice je prodavnica pesticida koja se renovira. Vlasnik prodavnice je zamolio komšije da mu pričuvaju zalihe pesticida u njihovoj radionici", rekao je zvaničnik.

Pakistan ima izuzetno niske standarde u bezbednosti hrane, a zakonom propisane higijenske norme se retko sprovode.

Autor: Tanjug

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.