Glavni osumnjičeni za napade na žene u Kelnu uhapšen u Švajcarskoj

Mladić od 19 godina, koji se smatra jednim od glavnih aktera seksualnih napada na žene uoči Nove godine u Kelnu, uhapšen je u Švajcarskoj, saopštila je danas nemačka policija.
Osumnjičeni je uhapšen u sredu, zajedno s još jednim muškarcem, na severu Švajcarske, posle krađe u jednom tržnom centru u nemačkom gradu Konstanc blizu granice, navela je tamošnja policija.
 
Tužilaštvo u Kelnu izdalo je evropski nalog za hapšenje tog 19-godišnjeg mladića, čiji identitet i nacionalnost nisu saopšteni, pod sumnjom da jedan od glavnih napadača u tom gradu uoči Nove godine.
 
U novogodišnjoj noći je podneto ukupno 1.075 krivičnih prijava, uključujući 467 zbog seksualnih napada.
 
Serija napada tokom proslave Nove godine u Kelnu izazvala je veliko nezadovoljstvo Nemaca u trenutku zaoštrene debate o mogućnosti zemlje da integriše gotovo 1,1 milion izbeglica koje su prošle godine tražile azil u Nemačkoj.
 
Autor: Beta

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet