Putin produžio embargo do kraja 2017.

Predsednik Rusije Vladimir Putin produžio je danas sankcije na uvoz hrane do kraja 2017. godine zapadnim zemljama koje su Rusiji prethodno uvele ekonomske sankcije zbog pripajanja Krima, objavljeno je zvanično u Moskvi.

Premijer Dmitrij Medvedev je krajem maja najavio da će predložiti produženje sankcija jer su ruski proizvođači tražili produžetak zabrane uvoza hrane iz zemalja koje su uvele embargo ili su im se naknadno pridružile.

Rusija je u avgustu 2014. zabranila uvoz poljoprivrednih proizvoda, mesa, ribe i mlečnih proizvoda iz EU, Australije, Holandije, Norveške i Kanade. Od 13. avgusta 2015. u spisak tih zemalja uključene su zemlje koje su se priključile antiruskim sankcijama: Albanija, Crna Gora, Island, Lihtenštajn, a od početka ove godine i Ukrajina.

Početkom avgusta prošle godine predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je ukaz o uništavanju sve robe koja iz tih zemalja stigne u Rusiju nelegalnim putem.

Prema izveštaju ruske vlade "Prehrambeni embargo: rezultati 2015. godine", zapadne zemlje izgubile su uvođenjem ruskih sankcija 9,3 milijardi dolara.

  • rebel_ns

    30.06.2016 09:09
    Gle cuda!
    Na spisku slucajno nema Amera, koji huskaju EU protiv Rusa, a zarad povecanja svog izvoza. Nekako zgodno za ovu igranku dodje i bregzit, gde ce kruna raditi import-export, kao mi sa Fijatom ili Kole sa secerom, a Rusi, kao, mutavi... I ode EU pod led, cim ruje naprave naftovod do Kine i samo malo zavrnu slavine EU.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet