Kina: Raste broj žrtava, lokalni zvaničnici suspendovani zbog poplava

Provincijske vlasti na severu Kine saopštile su da su suspendovale četiri lokalna zvaničnika zbog neadekvatne reakcije na poplave.
U poplavama koje su zahvatile Kinu stradala je 161 osoba, dok se o 123 još ne zna ništa, javilo je Ministarstvo civilnih poslova.
 
Vlasti provincije Hebei su saopštile da su suspendovale direktora razvojne zone grada Singtaja, glavnog inženjera gradskog transportnog preduzeća i još dvojicu zvaničnika. U saopštenju se navodi da su zvaničnici suspendovani "zbog neefikasnosti u prevenciji poplave i spasilačkih akcija".
 
Singtaj je jedna od kineskih provincija koja je najviše pogođena poplavama, s obzirom da je u njoj stradalo 25 ljudi, dok je 13 nestalo.
 
Lokalno stanovništvo se žalilo da je jedan od zvaničnika pokušao da u intervjuu prošle nedelje sakrije broj žrtava, budući da je rekao da niko nije poginuo niti povređen.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet