Džihadisti Islamske države dobili američko oružje

Američko oružje koje je bilo namenjeno sirijskim Kurdima, oduzeli su militanti terorističke organizacije Islamska država (DAEŠ), saopštio je predsednik Turske Redžep Taji Erdogan, prenosi agencija Anadolija.

Prema rečima šefa turske države, pre nekoliko dana u sirijskom gradu Kobaniju sletela su tri aviona sa naoružanjem iz Sjedinjene Države. Deo oružja je odmah pao u ruke terorista. O ovome je Ankara već obavestila Vašington. Erdogan je lično pokušao da u to ubedi američkog predsednika Baraka Obamu.

"Polovina tog oružja je prešla u ruke terorista DAEŠ-a. Mi smo na to upozorili Baraka Obamu, ali ga nismo mogli ubediti. Sada, nažalost, oni igraju iste igre. To neće dovesti do konkretnih rezultata, već samo će nastaviti krvoproliće u Siriji", naglasio je lider turske. Rusija je više puta izjavljivala da američko oružje suviše često pada u ruke ekstremista. Ovakvi incidenti značajno odlažu rešavanje sirijskog konflikta.

  • limanac

    24.09.2016 12:23
    šta je tu vest?
    Još samo veoma naivni veruju u slučanost, očito je u pitanju orgnizovani sistem dostave oružja ISILu koji je ispostava stvarnih američkih interesa u toj zoni, samo se to ni po koju cenu ne sme dati zvanično potvrditi jer su zvanična politika i stvarni interesi SAD u značajnoj koliziji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet