Maloletnicima iz Srbije uslovna kazna za silovanje tinejdžerke u Nemačkoj

Veći deo bande srpskih tinejdžera koji su optuženi da su u Nemačkoj silovali 14-godišnju devojčicu, nakon čega su je polugolu izbacili na ulicu i ostavili da skoro umre od hladnoće, osuđen je na uslovnu kaznu.

Trojici maloletnika i jednoj njihovoj vršnjakinji izrečene su uslovne kazne, a u zatvor će morati samo jedan mladić koji je punoletan. Oni su Nemačkoj boravili sa svojim porodicama kao migranti iz Srbije.

Denisu M. (14), Živoradu S. (17), Aleksandru N.K. (16) i Bošku P. (21) sudilo se da su učestvovali u grupnom silovanju devojčice u Hamburgu. Kao vođa je označen Boško, koji je osuđen na četiri godine zatvora.

Trojici maloletnika izrečena je uslovna kazna na tri godine i smešteni su u objekte Centra za mlade, moraće da idu na terapije i redovno u školu. U suprotnom, prekršiće uslovnu kaznu i biće poslati u zatvor - Živorad na dve godine, Aleksandar na 20 meseci, a Denis na 16 meseci, prenosi Alo.

Devojčicu su napali 11. februara ove godine, posle proslave jednog rođendana. Silovali su je u jednom stanu i zatim je polugolu izbacili u dvorište, gde je skoro umrla od hladnoće. Spasao ju je meštanin koji ju je primetio u prolazu i pozvao hitnu pomoć. On je ispričao da je devojčica u nesvesti ležala na hladnoći samo u donjem vešu i da je bila promrzla. Kada je primljena u bolnicu, temperatura joj je bila 35,4 stepena.

"Iskoristili su je i izbacili kao đubre", naveo je sudija, svestan da će javnost zbog prilično blage kazne reagovati. "Možda će se javnosti ovo činiti kao blaga kazna, ali za maloletnike one moraju da se fokusiraju na obrazovanje, a ne na kažnjavanje", rekao je sudija.

On je naveo i da su optuženi priznali zločin i izrazili kajanje na suđenju, koje je bilo zatvoreno za javnost, pošto se radi o maloletnicima. Izricanju presude mogli su da prisustvuju i novinari koji su izvestili da banda nije pokazivala kajanje i da su sve vreme mahali prijateljima u sudnici. Posle izricanja presude jedan od njih je izašao pokazujući novinarima srednji prst.

Žrtvu je u kuću gde su je silovali namamila devojčica Lisa H. (15), koja je silovanje snimala. Ona je takođe bila na optuženičkoj klupi i osuđena je na godinu dana uslovno. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.

Odloženo izručenje Asanža u SAD

Sud u Velikoj Britaniji saopštio je danas da osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž još ne može biti izručen SAD koje ga terete za špijunažu.