Političar osuđen na zatvor zbog tetovaže s nacističkim logorom

Sud u Nemačkoj osudio je danas jednog političara ekstremno desne orijentacije na osam meseci zatvora zbog javnog pokazivanja tetovaže na leđima s nacističkim logorom.
Nemačka agencija DPA je prenela da je sud u gradu Nojrupin, severno od Berlina, potvrdio presudu Marselu Cehu.
 
Ceh je odbornik i opštinski funkcioner u okrugu Barnim, u nemačkoj pokrajini Brandenburg. Slučaj protiv Ceha odnosi se na tetovažu na kojoj su kombinovani prikaz nacističkog logora Aušvic i slogan sa ulaza u koncentracioni logor Buhenvald - "Jedem das Seine" (Svakom svoje).
 
Ceh (28), koji je član Nacionalne demokratske partije Nemačke, priznao je da je na bazenu javno pokazao tetovažu. Sud u Oranienburgu mu je prethodno u decembu odredio šestomesečnu uslovnu kaznu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet