Zlatna statua Netanjahua usred Tel Aviva

Zlatna statua izraelskog premijera Benjamina Netanjahua izložena je danas na glavnom Trgu Rabin u centru Tel Aviva ispred gradske skupštine a autor skulpture, vajar Itaj Zelit, objasnio je da je postavio statuu da pokaže da je to "situacija u kojoj smo se našli".
Jedan radnik iz skupštine stavio je upozorenje da se skulptura ukloni do 12:58 časova po lokalnom vremenu ili će je u suprotnom ukloniti grad, a vajar će biti kažnjen.
 
Portparol opštine je izjavio da je "s jedne strane važna sloboda izražavanja, ali da takve izložbe s druge strane moraju biti koordinisane s opštinom".
 
Statua je visoka četiri i po metra, a vajar je rekao da mu je cilj bio da testira slobodu izražavanja, aludirajući na biblijsko zlatno tele i idolopoklonstvo nekih Izraelaca prema Netanjahuu.
 
Zelit je izjavio da "nešto što počinje kao radoznalost ili nešto umetničko može postati stvarnost".
 
Ministarka kulture Miri Regev je na svom Fejsbuk nalogu napisala da sve to predstavlja elitnu klasu čije je "zlatno tele mržnja prema Netanjahuu".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet