Pucnjava ispred američke ambasade u Ankari, priveden napadač

Policija je uhapsila danas muškarca koji je pucao ispred američke ambasade u Ankari, nekoliko sati posle napada u kojem je ubijen ruski ambasador u Turskoj.
Napadač je izvadio pušku sakrivenu ispod kaputa i ispalio osam hitaca u vazduh, ali ga je brzo savladalo obezbeđenje ambasade.
 
Incident se dogodio nekoliko sati pošto je ruski ambasador u Turskoj Andrej Karlov preminuo posle ranjavanja na otvaranju izložbe u Ankari. Zgrada američke ambasade u Ankari nalazi se preko puta kulturnog centra u kojem je ubijen ambasador Rusije. Nije poznato da li su ova dva incidenta povezana.
 
Podsetimo, prilikom napada napadač je prišao ambasadoru, uzviknuo  "Alah je velik" i ispalio najmanje osam metaka u ambasadora. Turske vlasti objavile su da je ubica 22-godišnji Mevlut Mert Altinas, koji je bio pripadnik policije za razbijanje nereda poslednje dve i po godine. Do napada je došlo na izložbi pod nazivom "Rusija očima Turaka".
 
Ambasade SAD u Ankari, Istanbulu i južnom gradu Adana danas neće raditi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet