Princ Vilijam preuzima kraljičine obaveze

Britanski princ Vilijam napušta posao pilota helikoptera hitne medicinske službe kako bi mogao da se posveti službenim dužnostima koje će u punom radnom vremenu obavljati umesto svoje bake, kraljice Elizabete Druge.
To je u petak saopštio njegov kabinet. Vilijam (35), drugi u redu za preuzimanje britanske krune iza svog oca princa Čarlsa, sa porodicom će se preseliti u London iz njihovog sadašnjeg doma u Norfolku, na istoku Engleske.
 
"U vojsci sam stekao iskustva koja će mi biti dragocena za celi život i pomoći mi u obavljanju kraljevskih dužnosti u budućim decenijama", rekao je Vilijam.
 
Navodi se da je Vilijam služio u britanskim oružanim snagama od 2006. do 2013, a od nedavno je radio kao pilot helikoptera za potragu i spasavanje. Njegov kabinet je saopštio da će princ na leto napustiti posao i sa suprugom Kejt i njihovo dvoje dece Džordžom (3) i Šarlot (1) preseliće se iz vile Anmer hol, koja se nalazi u sklopu kraljičinog poseda Sandringem u Norfolku, u palatu Kensington, njihovu službenu londonsku rezidenciju.
 
Hina navodi da je kraljica Elizabeta Druga, koja je prošle godine napunila 90 godina, smanjila službene obaveze i uoči Božića objavila da više neće biti pokrovitelj brojnih humanitarnih organizacija. Deo dužnosti već je prenela na princa Čarlsa i ostale članove kraljevske porodice.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet