VIDEO: Udavio se pred turistima koji su ga snimali i smejali se

Venecijanska policija pokrenula je istragu nakon što se jedan migrant iz Afrike utopio u Velikom kanalu u ovom gradu, dok su turisti sve to posmatrali, smejali se i snimali svojim telefonima.
Snimak prikazuje 22-godišnjeg Pateha Sabalija iz Gambije kako se bori da izađe na kraj s vodom u kanalu. Najmanje tri pojasa za spasavanje su bačena u njegovu blizinu, ali mladić nije uspeo da dohvati nijedan, zbog čega pojedini izvori navode da je on želeo da izvrši samoubistvo. 
 
Niko od turista koji su bili na mestu događaja nije skočio u vodu kako bi bar pokušao da spasi Sabalija. 
 
Na videu koji se proširio internetom čujemo jednog od njih kako govori: "Glup je! On želi da umre!". "Vrati se kući, idi nazad", doviknuo je drugi, prenosi "The Times". Treći "posmatrač" je poručio ostalima da treba da ga puste da se utopi. "Pustite ga da umre na tom mestu", rekao je on. 
 
"Ne želim ni u koga da uperim prstom, ali možda se moglo više uraditi kako bi se ovaj mladić spasao", rekao je čelnik italijanske Asocijacije spasilaca DinoBaso. 
 
Italijanski mediji prenose da je nesrećni Sabali imao boravišne papire, te da je u zemlju došao brodom pre dve godine. 
 
Više od 180.000 migranata došlo je u Italiju u 2016. godinu, većina iz Afrike, što je za 18 odsto više nego godinu dana ranije.
 
  • Žena

    26.01.2017 21:45
    Nije hteo da počini samoubistvo, jer kad čocek skoči u vodu i ako je želeo da se ubije, u samrtnoj opasnosti proradi mu nagon za opstankom i na sve načine pokušava da se spase.
    Kako bi bilo da se nečije dete,brat,sestra....davi? uvek sebi treba da postavimo takvo pitanje kada vidimo nevoljnika. Ljubi bližnjega svoga - ne odnosi se samo na naše krvne srodnike već na sve ljude. Ne treba da se plašimo da pomognemo nekome već treba da se plašimo sebe i svojih nedela. Niko ne zna šta ga čeka u životu. Dovoljno je bilo da neko skoči i da mu približi gumu za spasavanje. Možda je jadan u panici i nije mogao da je dohvati...
  • B.

    26.01.2017 19:50
    @antifa
    Jel to ta evropa i evropske vrednosti kojima težimo?!

    Sarkastican si ?
  • Čučuk Stana

    26.01.2017 19:17
    @Dule
    Zato postoje heroji, ne razmišljaju o svojoj opasnosti...Naši spašavaju kučiće iz hladnog jezera a ovi gledaju kako se čovek davi!! Kilavci!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet