Vučić: Srbi u Crnoj Gori nisu manjina, već zajednica

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbi u Crnoj Gori nisu manjina, već zajednica.
Vučić je podgoričkom listu "Dan" kazao da je pre dva dana, tokom posete premijera Crne Gore Duška Markovića Beogradu, napravio lapsus kvalifikujući Srbe u Crnoj Gori kao manjinu.
 
"U Crnoj Gori postoji srpska zajednica, a ne nikako srpska manjina. Moguće da je bio u pitanju lapsus na pres konferenciji, pa je ispalo da sam kazao da su Srbi u Crnoj Gori manjina. To nije tačno", pojasnio je Vučić.
 
Po njegovim rečima, na konferenciji za medije je napravio lapsus.
 
"Srbija nikada neće tretirati Srbe u Crnoj Gori kao manjinu, jer oni to nisu", dodao je on.
 
Deo čelnika Demokratskog fronta reagovao je povodom Vučićeve o izjave o Srbima kao manjinskom narodu i saopštio da za njih takav stav nije obavezujući.
 
Vučić je ponovio da je sa crnogorskim premijerom Markovićem razgovarao o položaju srpske zajednice u Crnoj Gori.
 
"Radićemo na poboljšanju njihovog položaja, jer nam je to u zajedničkom interesu", obećao je Vučić.
 
Politički predstavnici srpskog naroda u Crnoj Gori, koji su se nedavno sastali sa Vučićem u Beogradu, reagovali su i na pojedine stavove premijera Crne Gore saopštene u Beogradu. Jedan od čelnika DF-a Milan Knežević je rekao da on i Andrija Mandić nisu od Vučića tražili posredovanje u rešavanju političkih problema u Crnoj Gori.
 
"Odgovorno tvrdim da ni tad, ni pre, ni ja ni kolega Mandić, nismo tražili bilo kakav vid posredništva ili pomoći zvanične i nezvanične Srbije za rešavanje društveno-političkih problema u Crnoj Gori", kazao je Knežević "Vijestima".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet