Policija traga za četvoro umešanih u ubistvo Kim Džong Nama

Malezijska policija traži još četiri Severnokorejanca osumnjičena u okviru istrage ubistva polubrata severnokorejskog vođe Kim Džong Una na aerodromu u Kuala Lumpuru prošlog ponedeljka.
Četiri muškarca starosti između 33 i 57 godina, pobegla su iz Malezije na dan ubistva, rekao je zamenik šefa policije Nur Rašd Ibrahim i naveo i njihova imena.
 
Polubrata severnokorejskog vođe Kim Džong Nama, 45, prošlog ponedeljka su napale dve žene koje su mu navodno pošpricale neku tečnost na lice na aerodromu u Kula Lumpuru, odakle je trebalo da odleti za Makao.
 
On se zatim požalio osoblju na aerodromu na bol u glavi, počeo da jauče i umro pre no što su stigli da ga prebace u bolnicu, rekli su malezijski zvaničnici.
 
U okviru istrage do sada su uhapšene četiri osobe, uključujući dve žene, zatim mladić jedne od njih i jedan 46-ogodišnji Severnokorejac koji je, prema navodima policije, radio u informatici.
 
Jedna od uhapšenih žena ima vijetnamski pasoš, druga indonežanski, kao i njen mladić.
 
Zamenik šefa policije je rekao da svi osumnjičeni Severnokorejanci koji su pobegli, putuju sa redovnim pasošima, ne diplomatskim. Nije rekao gde su otputovali, navodeći da je to osetljivo pitanje.
 
Ibrahim je rekao da rezultati Kimove obdukcije još nisu objavljeni.
 
Dva malezijska stručnjaka su u petak analizirala tkivo umrlog da bi utvrdili koja otrovna supstanca mu je pošpricana na lice.
 
Malezijski ministar zdravlja juče je rekao da bi ta analiza mogla da traje dve nedelje i da ništa neće biti objavljeno dok ne nađu nešto u šta su sigurni.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.