Suspendovan bivši funkcioner Fife na dve godine

Bivši član Izvršnog odbora Svetske fudbalske federacije (Fifa) Amos Adamu suspendovan je danas drugi put zbog neetičkog ponašanja.
"Suspenzija je rezultat umešanosti Adamsa u događaj iz 2010. godine, kada je prekršio pravila ponašanja zbog sukoba interesa", navodi se u saopštenju Etičkog komiteta Fife.
 
Izveštaj Fie iz 2014. godine navodi da je Katar platio milion dolara Adamuovom sinu.
 
Adamu je 2010. bio član Izvršnog odobra Fife, kada su Rusija i Katar dobili organizaciju svetskih prvenstava. Nigerijac tada nije glasao, jer je bio suspendovan na tri godine zbog toga što je tražio mito.
 
Katar poriče da je vršio bilo kakve zloupotrebe u svojoj pobedi na glasanju za organizaciju Svetskog prvenstva 2022. godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.