Preko 400 osoba uhapšeno na demonstracijama u Minsku

Beloruska policija rasturila je protest opozicije i uhapsila više od 400 demonstranata, među kojima su mnogi dobili batine, izjavili su predstavnici centra za zaštitu ljudskih prava Vjasna.
Policija je masovno danas počela da hapsi demonstrante koji se danima okupljaju na zabranjenim antirežimskim protestima u glavnom gradu, Minsku. 
 
Vjasna je ranije saopštila da je oko 700 ljudi učestvovalo u protestnom maršu u glavnoj aveniji u Minsku. Zaustavio ih je kordon policije za suzbijanje demonstracija i počeo da hapsi. Novinarska udruženja saopštila su da je među uhapšenima oko 20 novinara.
 
"Policija prebija učesnike demonstracija, vuče žene za kosu ka autobusima", rekli su očevici.
 
 
Policija nije izdala saopštenje u vezi sa hapšenjima.
 
U Belorusiji dva meseca traju demonstracije protiv predsednika Aleksandra Lukašenka, na vlasti od 1994. Iako su vlasti u početku tolerisale proteste, predsednik Lukašenko je izjavio da Zapad koristi demonstrante kao "petu kolonu", da bi izazvao nemire i destabilizovao njegov režim.
 
  • Stanko

    25.03.2017 20:01
    Fuj
    Ovaj zapad bas svuda unosi nemir. Vreme je da im Putin odsece i noge i ruke.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet