VIDEO: Policija istražuje da li su islamisti iza napada na fudbalere Borusije

Nemačka policija istražuje moguću "islamsku vezu" povodom tri eksplozije koje su odjeknule u blizini autobusa fudbalskog tima Borusija Dortmund, nakon što je na mestu napada pronađeno pismo u kom se pominje napad na božićnem vašaru u Berlinu.
U pismu se pominje i nemačka izviđačka misija "Tornado" u okviru međunarodne koalicije koja se bori protiv Islamske države, navelo je nekoliko nemačkih medija, pozivajući se na neimenovane izvore.
 
Za napad u Berlinu, u decembru prošle godine u kom je 12 ljudi poginulo, odgovornost je preuzela Islamska država.
 
Prethodno je nemačka policija saopštila da je pokrenula istragu "u svim pravcima" posle tri eksplozije koje su odjeknule u blizini autobusa fudbalskog tima Borusija Dortmund, u kojima je jedan od igrača povređen.
 
Kako se navodi, igrač Mark Bartra je zadobio povrede ruke i morao je da bude operisan, dok je jedan policajac, koji je bio u pratnji autobusa na motociklu, bio je u stanju šoka.
 
Nemački mediji pišu da je zahvaljujući neprobojnom staklu na klupskom autobusu fudbalera Borusije pored kojeg su dok se kretao, eksplodirale tri bombe, izbegnuta veća tragdija. Autobus je oštećen na dva mesta, ali je uprkos eksplozijama polomljeno samo jedno staklo. 
 
Eksploziv je bio sakriven u žbunju pored puta kojim se kretao autobus sa fudbalerima. Oni su posle eksplozije vraćeni u hotel.
 
Šef dortmundske policije Gregor Lange ranije je rekao kako se radi o ciljanom napadu na igrače Borusije. "Radi se o ciljanom napadu na Borusiju. Trenutno se vodi istraga zbog pokušaja ubistva", rekao je Lange.
 
Odložena utakmica Lige šampiona između Borusije Dortmund i Monaka odigraće se danas u 18:45 sati.
 
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet