Oslobođen hirurg koji je dečaku odsekao penis

Hirurg koji je dečaku (4) slučajno odsekao penis tokom obrezivanja koje je dečakov otac fotografisao, oslobođen je optužbi za nemar.
Oslobođen hirurg koji je dečaku odsekao penis
Foto: Pixabay

Dečak se, tokom zahvata, u jednom trenutku okrenuo ka ocu, a tad je hirurg zasekao mališanov polni organ koji je pao na pod operacione sale na jednoj klinici u Ženevi, u Švajcarskoj. Hirurg (59) koji obavljao intervenciju bio je optužen za nanošenje teških povreda iz nehata, ali je posle dve i po godine suđenja oslobođen na osnovu tvrdnji odbrane da on ne može da bude odgovoran za "nepredvidiv čin", odnosno da će se dečak naglo okrenuti kako bi pozirao za fotografisanje, prenosi "Dejli mejl".

Incident se dogodio u julu 2014. godine, kada je neimenovani otac, izbeglica iz Alžira, doveo dečaka na obrezivanje. U mnogim religijama, obrezivanje se smatra svečanim činom, kao što je to i u porodici dečaka.

U trenutku kada je lekar pristupio obrezivanju, otac je podizanjem ruke skrenuo dečaku pažnju da će da ga slika, a dečak je okrenuo karlicu, što je dovelo do stravične povrede. Dečaku je polni organ, na kraju, ipak prišiven i tri godine nakon zahvata, dečak se oporavlja. Dečakova majka ispričala je za list "Le Matin" da je stanje sada "podnošljivo", iako dečak ima promena na organu.

Dečak mora da sačeka do 18. godine da bi se videlo da li će biti potrebni dodatni zahvati.

Tužiteljka Džudit Levi Ovčarčak navela je da je lekar pokušao da zataška to što je uradio i da je potrošio sate "jurcajući po Ženevi da pronađe kateter", umesto da je odveo dečaka u bolnicu.

Međutim, lekarov branilac Šarl Žoje sudu je rekao da je njegov klijent momentalno posavetovao oca da odmah vodi dečaka u bolnicu. Pre te nezgode, taj lekar obavio je 700 obrezivanja, a nakon nje imao je 2.500 zahvata.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.