Bugarski: Budite hrabri, ne kukavice

Pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Branislav Bugarski poručio je danas studentima na dvodnevnoj Međunarodnoj univerzitetskoj simulaciji Komiteta regiona EU da budu hrabri i ne budu kukavice.
On je ocenio da mladi ljudi treba da postavljaju pitanja zašto je društvo danas takvo kakvo jeste i treba da se bore da ono bude bolje. 
 
"Ne treba da gledate koje su razlike u odnosu na vašeg komšiju, nego da vidite koje su vam zajedničke tačke spajanja i shvatićete da ima više tački koje vas spajaju nego onih koje vas razdvajaju", istakao je sekretar Bugarski.
 
Sekretar Bugarski je, govoreći na temu "Međuregionalna saradnja i mladi - zašto smo kukavice" u okviru uvodnog panela "Upoznajte Vojvodinu-multukulturalnu, multinacionalnu i multiregionalnu regiju", rekao da je Komitet regiona deo stuba evropske budućnost gde regioni i lokalne samouprave debatuju o pitanjima koja su za njih važna i razgovaraju kako da evropska budućnost bude bolja, vodeći računa da postoji veza između odluka koje se donose na visokom nivou.
 
"Naše društvo, naš kontekst u kome živimo i svi izazovi sa kojima se suočavamo možemo da rešavamo samo kroz dijalog da bismo izgradili bolje društvo, a odgovornost za izgovorenu reč je krucijalna", ocenio je sekretar Bugarski.
 
On je dodao da smo mi svi Evropljani i da Evropa ima dva osnovna stuba koji je nose, a to je mir i društveno-ekonomski prosperitet kojima treba da težimo. On je rekao da mladi moraju da budu uključeni u društvene procese, jer će u jednom trenutku morati da preuzmu odgovornost, da se bore da budu najbolji, da rade na poboljšanju svog položaja, i da izgrade bolju budućnost za sebe i svoje bližnje.
 
"Nema novih radnih mesta ako Evropa ne bude mogla da očuva svoju konkurentnost na svetskom tržištu, a to može učiniti samo ako bude investirala u istraživanje, razvoj i u infrastrukturu 21. veka", zaključio je sekretar Bugarski.
 
Dvodnevna Međunarodna univerzitetska simulacija Komiteta regiona EU, koju organizuju studenti različitih fakulteta Univerziteta u Novom Sadu i Beogradu okupljeni u studentsko udruženje BEUM, otvorena je danas u Skupštini AP Vojvodine, a u okviru projekta „CoRIUSS Vojvodina“, uz podršku Skupštine AP Vojvodine i Pokrajinske vlade, nacionalnih saveta nacionalnih manjina u Srbiji i Univerziteta u Novom Sadu.
 
Autor: 021.rs
  • student

    07.04.2016 12:16
    Bicu hrabar i pobeci odavde.
  • /

    06.04.2016 14:38
    /
    jel od pajtica da se okaje ili onih drugih?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina