Ombudsmanka: Prikupljanje potpisa na nivou kriminala

Pokrajinska ombudsmanka Aniko Muškinja Hajnrih izjavila je da se u Srbiji krše izborna prava građana i dodala da se toj instituciji građani obraćaju "u velikom strahu".

"Upravo je aktuelno kršenje izbornih prava građana. Grаđаni nаm sе svаkоdnеvnо оbrаćајu u vеlikоm strаhu i pitајu štа ćе im sе dеsiti аkо оdbiјu 'sаrаdnju' sа аktivistimа strаnаkа. Тvrdе dа оni dоlаzе sа еvidеnciјаmа svih vаžnih pоdаtаkа о člаnоvimа dоmаćinstvа i stаvlјајu u izglеd nеgаtivnе pоslеdicе po njih ukоlikо sе izјаsne dа nеćе glаsаti zа dаtu pоlitičku strаnku", kazala je Aniko Muškinja Hajnrih u intervjuu za portal Autonomija.

Dodala je da je prikupljanja potpisa podrške izbornim listama čеstо "nа nivоu kriminаlа", а nеmа infоrmаciјa о tоmе dа sе nеštо prеduzimа da bi se to sprečilo.

"Iako je upotreba podataka o ličnosti izvan svrhe za koju su prikuplјeni zabranjena i kažnjiva, građani tvrde da partijski aktivisti raspolažu njihovim podacima do kojih su mogli doći samo nezakonitim putem", navela je pokrajinska ombudsmanka.

Autor: Beta, Autonomija

 

  • Aki

    21.04.2016 14:04
    ...
    Glasaj za SPO i umesto dve crvene,ciste kanalizaciju besplatno...sigurnim glasacima naravno:)
  • Đak Prvak

    20.04.2016 16:43
    Ima li kraja glupostima
    I ja bih se pridružila "rodnoj ravnopravnosti" ali ne znam kako bih se nazvala?
  • Eh

    20.04.2016 14:17
    Zapamtite to na izborima i setite se ko upravlja policijom i ostalim službama bezbednosti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.