AER: Kako tehnologija utiče na demokratiju?

Predstavnici više od stotinu regija i organizacija, članica Skupštine evropskih regija AER, učestvovali su u norveškom gradu Bodo na godišnjoj Generalnoj skupštini AER, a jedna od glavnih tema bili su "načini na koje savremena tehnologija utiče na demokratske procese u društvu".
Cilj ovih razgovora bio je da se kroz dijalog osvetle teme novog i drugačijeg učešća građana u demokratskim procesima, kroz prizmu novih tehnologija i društvenih mreža.
 
Generalnoj skupštini AER izveštaj je podnela i potpredsednica AER Ana Tomanova Makanova iz Skupštine Vojvodine, čije se zaduženje u okviru ove organizacije odnosi na oblast jednakih mogućnosti i integracije.
 
Tomanova Makanova istakla je u izveštaju, koji je jednoglasno usvojen, da je za Vojvodinu od velikog značaja to što je sa švedskim regionom Vermland i norveškim Hedmarkom, formirala grupu koja je zajedničkim radom doprinela da se ova tema na pravi način nametne i promoviše.
 
Ona je pozvala predstavnike evropskih regija da se pridruže u afirmaciji jednakih mogućnosti, te najavila da će se u organizaciji AER u oktobru, u Beču održati velika Međunarodna konferencija posvećena ovoj temi.
 
Vojvodina od momenta pristupanja aktivno učestvuje u svim aktivnostima AER-a, a od 2004. godina članica je i Biroa AER-a, izvršnog tela ove organizacije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.