Jovanov: Bivša pokrajinska vlast potrošila 120 miliona za 120 sekundi; DS: Poznat govor mržnje Jovanova

Potpredsednik SNS i šef poslaničkog kluba te stranke u Skupštini Vojvodine Milenko Jovanov očekuje da među prvim odlukama vojvođanskog parlamenta budu odluke o tradicionalnom srpskom grbu i zastavi i rebalansu budžeta.

Prethodnici na čelu sa bivšim premijerom pokrajine Bojanom Pajtićem ostavili su praznu kasu, tvrdi Jovanov u razgovoru za "Novosti".

"Ništa od sredstava koja je trebalo da omoguće normalno funkcionisanje Pokrajine nije ostalo. Za 120 sekundi, potrošili su 120 miliona koji su ostali Pokrajinskoj izbornoj komisiji posle izbora, i koji su bili vraćeni u budžetsku rezervu. Potrošili su ih na finansiranje projekata sebi bliskih ljudi ili organizacija", rekao je Jovanov.

Jovanov je na pitanje da li će inicijativa o Zakonu o imovini Vojvodine krenuti iz pokrajinskog parlamenta izneo mišljenje da se previše potencira pitanje predlagača zakona. Važnije je, kaže on, da posle puno vremena postoji saglasje na relaciji Republika - Pokrajina. Toga nije bilo u vreme DS ni kada je njihova stranka bila u vlasti na oba nivoa, istakao je Jovanov.

"Mi ga sada imamo po pitanju šta je politika Srbije i šta je politika Vojvodine u Srbiji. Saglasni smo da se donese zakon koji će biti dobar za sve građane Pokrajine", rekao je on.

Upitan da li najava promene Ustava znači i promenu vojvođanskog Statuta, potpredsednik SNS je rekao da najpre treba videti hoće li se Ustav menjati i koliko će se novine odnositi na status Vojvodine. Ako se one budu ticale Pokrajine, doćiće  do promene nižih akata - Zakona o nadležnostima i Statuta, zaključuje Jovanov.

DS: Notorne neistine Jovanova

Pokrajinski odbor DS reagovao je na izjave Jovanova, opisujući ih govorom mržnje i nekulture. Kako navode u DS, potpredsednik SNS je, kao član DSS i poslanik u Skupštini APV, do pre godinu dana isti govor mržnje usmeravao ka stranci čiji je danas potpredsednik.

"Svi se sećamo izraza koje je tada koristio govoreći o SNS, koje su izazivale nelagodnost čak i kod političkih oponenata SNS-a. Taj sindrom janičarstva, gde se preletači svojski trude da se što više svide novom gospodaru nam je dobro poznat i on objašnjava ponašanje gospodina Jovanova", navode u DS.

Demokrate poručuju da je "notorna neistina" da je bivša pokrajinska vlast potrošila 120 miliona dinara za 120 sekundi iz kase PIK-a.

"Bivša Pokrajinska vlada je taj novac iz budžetske rezerve potrošila na rešavanje akutnih problema u zdravstvu, kulturi, sportu i za realizaciju započetih projekata i taj novac nema nikakve veze sa budžetima pojedinih sekretarijata. Sve se to lako može provetriti. Iz tih razloga, javno pozivamo gospodina Jovanova da objavi na koji način su ta sredstva potrošena i ko su te 'bliske organizacije i ljudi' o kojima je govorio i da, bar jednom, svoje otrovne izjave potkrepi odgovarajućom argumentacijom. Ukoliko to ne učini, DS će se obratiti nadležnim institucijama za javnost informacija i tražiti da se one objave", poručuju u PO DS. 

  • AV..AV...AV

    25.08.2016 12:07
    Veliki vođa
    Av..av...Ave Cezar...Av..av....borba protiv krtiminala i korupcije...AV...AV...prosto nam je neprijatno koliko nam je dobro...AV...AV..za dve godine biće bolje......(e za godinu..po novom predanju A.V.).AV...AV...U Tokiju osvajamo 15 medalja....Srbija do Tokija....Srbi po Nemačkoj, Austriji i SAD..u potrazi za egzistencijom..AV...AV...Psi laju a život nam u obećanjima i ludilu prolazi......AV...AV....hehehe...
  • dedmbelialand

    25.08.2016 08:28
    @koriolan
    Bravo za komentar koji može da postane Himna sns preletačka.
    Dodao bih samo sledeće:
    Što si veći pljuvač po drugim neistomišljenicima veći ti je rejting u vođinim očima.
    Tada te Vožd uzdiže u oblake i deli ti komplimente da ste nepre.ebana ekipa koja se pojavila "prvi put u istoriji Srbije".
  • lala

    24.08.2016 19:55
    crnjak..
    Zbog ovog su postavili onaj papir u pokrajinski toalet

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.