Zrenjanin: Studentima bolje da se ne razbole u septembru

Studenti koji se razbole u septembru moraju da plate svoje preglede na studentskoj poliklinici, jer nemaju zdravstveno osiguranje.

Prema rečima jednog od roditelja, kada su redovni studenti otišli u studentsku polikliniku u Zrenjaninu, doživeli su neprijatno iznenađanje.

"Ćerka je dobila visoku temperaturu, bile su joj neophodne laboratorijske analize i kada sam čuo da moramo da ih platimo, nisam mogao da verujem", kaže sagovornik "Dnevnika". Razlog je taj što ćerka nema zdravstveno osiguranje, koje će biti aktivirano tek kada upiše narednu godinu.

"Na fakultetu gde moja ćerka studira, plan upisa je takav da će se ona upisati tek sledeće nedelje, a godinu je očistila još u junu. Kad sam pričao o tome sa drugim ljudima, shvatio sam da moj slučaj nije usamljen, bilo ih je još", navodi ovaj roditelj.

Direktor zrenjaninske filijale Fonda za zdravstvo Ozrenko Veselinović kaže da je to situacija koja se dešava svake godine u ovo vreme.

"Tačno je da studenti nemaju zdravstveno osiguranje dok ne upišu narednu godinu. Kada se u našoj filijali dogodi slučaj da je tih mesec dana potrebno nekako regulisati, mi to rešavamo. Većina studenata nema nikada problem sa tih mesec dana pauze, jedini je problem ako se razbole, ali mi gledamo da svakom izađemo u susret", navodi Veselinović.

  • xxxx

    15.10.2016 19:09
    www očigledno nije studirao. Neka uđe na sajt bilo kog fakulteta i proveri kad je upis za studente viših godina, kao i do kada je konkurs za master i doktorske studije.
  • Student prava

    15.10.2016 11:49
    Zalite se
    Zalite se pismeno. zastitniku pacijentovih prava opstine i RFZO... Jeste da je gnjavaza ali bar im napravite 1 predmet da se i oni uzdrmaju.
  • www

    14.10.2016 17:09
    Ovde neko žešće laže i to treba proveriti. Jer, školska godina traje do PRVOG OKTOBRA i do tada je studentu aktivan status. Ako u septembru upiše narednu godinu, status se produžava, ako ne upiše, gubi status, ali tek PRVOG OKTOBRA! Protivzaknito je prekidati status studenta ljudima pre tog datuma.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.