Zrenjanin: Građani od danas mogu onlajn da prate izgradnju fabrike vode

Kamera na gradilištu postrojenja za prečišćavanje pitke vode za grad Zrenjanin od danas je u funkciji i svi zainteresovani građani mogu uživo, putem interneta, da prate izvođenje radova na postrojenju.

Kako je saopšteno iz zrenjaninskog preduzeća "Vodovod i kanalizacija", video strim preko kojeg se radovi mogu pratiti nalazi se na sajtu grada Zrenjanina www.zrenjanin.rs.

Postavljanje kamere na gradilištu i direktan prenos radova je rezultat dogovora konzorcijuma firmi koji su u postupku javne nabavke dobili uslugu prečišćavanja pitke vode za grad Zrenjanin, JKP "Vodovod i kanalizacija" Zrenjanin i grada Zrenjanina.

"Uživo prenos je prilika da svi gradjani prate tok radova na gradilištu, a naročito oni koji i dalje imaju rezerve i skeptični su kako po pitanju izgradnje postrojenja, tako i po pitanju završetka celokupnog projekta kojim će biti rešen višedecenijski problem stanovnika našeg grada sa vodom za piće", piše u saopštenju.

Voda za piće iz gradskog vodovoda zabranjena je za piće od 2004. godine, zbog velike količine arsena u njoj.

Iz "Vodovoda i kanalizacije" ranije je saopšteno da je planom predviđeno da građevinski radovi budu završeni za oko dva i po meseca, a da bi do kraja godine trebalo da bude kompletirano i postrojenje, posle čega sledi i probni rad postrojenja od najduže mesec dana.

Ugovor grada Zrenjanina, odnosno javno komunalnog preduzeća "Vodovod i kanalizacija" i italijanske kompanije "Gruppo Zilio" za uslugu prečišćavanja pijaće vode u tom gradu potpisan je početkom februara 2015. godine.

U nekoliko navrata davani su rokovi, ali je do kašnjenja došlo i zbog problema oko davanja garancije izvođaču radova koje su se odnosile na plaćanje obaveza italijanskom investitoru.

  • Orvel

    27.10.2016 22:50
    Samo vas posmatram
    Radove nek dobro prate izbodjaci a gradjani imaju pametnija posla. I pozurte sa tom vodom, kad se vec tolko falite. Sad ce, pa sad ce.
  • Perica

    27.10.2016 15:46
    kontrola
    Bravo,odlična ideja!!!!!!!!!!
    Odmah tražiti da se kamere postave na sva javna gradilišta !!!!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina