Bečej: Akcija za ptice koje su ostale bez hrane

Kada sneg padne, ptice u prirodi ostanu bez hrane.
Kako bi im pomogli, Udruženje građana Eko – Bečej već godinama od recikliranog materijala izrađuje hranilice za ptice.
 
U ovu redovnu aktivnost uključili su i bečejske đake, pa osim što podižu svest o reciklaži i zaštiti životne sredine, mladim sugrađanima pokazuju kako se jednostavno i lako može pomoći bićima koja su oko nas, piše portal Mojbečej.rs.
 
"Izrada hranilica za ptice jedna je od značajnih aktivnosti u programu naše organizacije već punih šest godina. Sa decom smo radili uoči zimskog raspusta, a nastavićemo i kada se vrate u školske klupe. Pored toga, građani mogu i putem interneta naći mnogo interesantnih ideja. Bitno je pripaziti da imaju krov, kako se hrana ne bi brzo pokvasila i trunula ili se smrzavala", kaže Zoltan Kiš iz Eko – Bečeja.
 
Iz Udruženje građana Eko – Bečej napominju da je svakako potrebno hraniti ptice zimi budući da ne možemo govoriti o prirodnom odabiru, stoga što današnje okruženje više nije prirodno i predstavlja pretnju.
 
"Na taj se način ipak uspe sačuvati veći broj jedinki koje će onda u proleće imati i veći broj mladunaca čime im se povećavaju šanse za preživljavanje. Pored toga, ptice koje ne trpe glad imaju jači imunološki sistem te će manje obolevati, a znamo da su neke bolesti ptica opasne i za čoveka. Vrlo je važna i činjenica da se kroz naviku brige o životinjama kod mladih osoba potiče briga za druge, ljubav prema prirodi i životinjama", zaključuje Zoltan Kiš.
  • dobrotvorka

    10.01.2017 21:45
    BEČEJCI
    Svaka čast! Jeste da kažu kako ste "rastrošni" al za ovo skidam kapu. I ja svako jutro hranim golubove na simsu od kuh. prozora, poneke komšije se bune al većina razume. Malo pšenice, prosa, sočiva, suncokreta, riže, susama... sve zajedno jedna kafena šolja-nije Bog zna koliko, al od srca je.
  • Zivan

    10.01.2017 15:42
    Ispit za ljubitelje prica i prirode; pokažite se...
  • Georgina

    10.01.2017 13:26
    Bravo, ljudi! Ugledaćemo se na Bečejce!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina