Led uništio pristanište kod Apatina, ledolomci iz Mađarske stižu u ponedeljak

Zbog gomilanja leda na delu daljske krivine i u sektoru Apatina jutros je proglašena vanredna odbrana na novih 90 kilometara Dunava. Kod Apatina led je noćas uništio putničko pristanište
Pošto je reč o području od zajedničkog interesa za Srbiju, Mađarsku i Hrvatsku, na osnovnu međudržavnog sporazuma, pokrenuta je procedura za angažovanje ledolomaca iz Mađarske. Dolazak ledolomaca, ukoliko ne iskrsnu nepredviđeni problemi, očekuje se u ponedeljak, kažu u "Vodama Vojvodine". 
 
Nagomilani led na Dunavu kod Apatina uništio je noćas putničko pristanište, a materijalna šteta procenjuje se na 200 hiljada evra. 
 
Na licu mesta nalaze se čelnici lokalne samouprave, Štaba za vanredne situacije, Lučke kapetanije i predstavnici Vodoprivrednog preduzeća Zapadna Bačka, koji će se dogovoriti o merama koje treba preduzeti da delovi uništenog pristaništa, nakon intervencije ledolomaca, ne bi otplutali nizvodno.
 
Prema navodima nadležnih, leda ima više od 20 miliona kubika i dugačak je oko 5 kilometara, preneo je Radio Dunav.
 
 
Kako je saopšteno iz "Voda Vojvodine", na području Novog Sada će, zbog predstojećeg lomljenja leda od strane ledolomaca iz Mađarske, ponovo biti angažovan potiskivač "Sloga".
 
Reka Sava od noćas je potpuno prekrivena ledom, ali se on zbog porasta temperatura topi i puca. Tisa i banatski vodotoci i dalje su pod ledom.
 
Redovna odbrana od zagušenja ledom trenutno se sprovodi na 708 kilometara Save, Tise i banatskih vodotoka, a vanredna na 104,7 kilometara.
  • G

    18.01.2017 12:31
    @Student - ostavićemo na stranu da vi kao današnji "student" se jako dobro sećate šta se dešavalo u vreme kada niste bili ni živi, nećemo pretpostaviti da ste odlučili da ko zna čiju priču prihvatite bez dokaza i rešili da je širite optužujući druge za "amneziju". Mislite da ste popili svu pamet sveta i da sve bolje znate od starijih od sebe, čak i ono čemu su oni bili svedoci a vi niste. Ko je koga zvao noću i pretio? Imam veliki broj prijatelja među Mađarima i Slovacima, nijedan mi nikada nije preneo da ga je iko i ikada zvao i pretio, i skoro svi su i dalje u Srbiji a ovi koji nisu su otišli, apsurdno, za vreme "demokratije". Imate li dokaze za vaše tvrdnje, a naročito da je takva pojava bila organizovana a ne delo pojedinih majmuna poput šačice vojvođanskih fašista koji na ovim stranama danas bez prekida etiketiraju građane Vojvodine na osnovu porekla i prete im proterivanjem? Još imate obraza da druge optužujete da decu uče mržnji?
    I Srbija je bila razvijenija tada u odnosu na danas, isto kao što je bila više razvijena pre nego što su komunisti odlučili da razmontiraju fabrike i presele ih baš u tu Sloveniju nego nakon toga. Posle 10 godina sankcija, ratova, posle još više godina pljačkaške privatizacije bez obzira ko je bio u vladi, zaista je zapanjujuće da nam je standard u sve jačem padu.
    Ko ste "vi" i koga ste "vi" i gde primili? Ko je tebi ostavio u testamentu Vojvodinu da ti određuješ ko od građana sme a ko ne sme da se u njoj slobodno kreće i naseljava?
  • Student

    17.01.2017 20:01
    @G

    Statistika sve kaže. Ukratko, Vojvodina je bila najrazvijenija oblast ili odmah posle Slovenije pre dolaska Miloševića i Radikala. Od onda do danas je u sve jačem padu.
    Niko nije terao Vojvodjane odavde ? Možda vi imate amneziju, ali mi nemamo.
    Nudili su sendviče Madjarima, zvali noću i pretili...
    Glavni ratni huškači i pljačaši Novog Sada su svi u parlamentu.
    Jedan od tih likova krasi glavnu ulicu u Novom Sadu.
    Pogledajte statistiku manjih mesta, kako se promenio procenat stanovništva.
    Mi smo vas primili, a vidimo kako nam vraćate.
    Svaka čast ljudima koji su došli i koji vide Vojvodinu kao svoju.
    Ni oni ne smeju da kažu ništa, jer odmah patrijote prete smrću ili batinama.
    Novinari su ubijani, do danas se ne zna ko...
    Sve papirne novine su preuzete i pišu "bajke".
    Decu učite da mrze, daleko će dogurati...
  • Dodjos

    15.01.2017 10:15
    @G
    Slazem se sa Vama..
    Izgleda da fasizam postoji jos samo kod 'autohtonih vojvodjana'..
    Koji su uzgred,drustveno potpuno nekorisni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.