Subotica: Niko ne čisti dečiji kutak u Opštoj bolnici

Sanitarna inspekcija zabranila je korišćenje dečijeg kutka "Cvrčak" Opšte bolnice u Subotici, zato što niko ne čisti prostorije u kojima borave deca na bolničkom lečenju.
Bolnica i Predškolska ustanova "Naša radost" ne mogu da se dogovore ko će čistiti objekat koji se nalazi na devetom spratu Opšte bolnice, pa je sanitarna inspekcija zbog higijenskih nedostataka koji ugrožavaju zdravlje korisnika zabranila da se prostorije koriste. 
 
Kako se navodi u Rešenju o zabrani, u koji je agencija Beta imala uvid, korišćenje objekta je zabranjeno zbog toga što higijensko održavanje nije zadovoljavajuće, kao ni samo tekuće higijensko održavanje u sklopu objekta sa neispravnim instalacijama i nezavršenim radovima. Takvo stanje utvrdjeno inspekcijskim nadzorom obavljenim početkom novembra 2016. godine.
 
Predškolska ustanova prvo je obavestila inspekciju da su nedostaci "delom otklonjeni" i da je u toku dogovor sa rukovodstvom Opšte bolnice o održavanja objekta, a potom da dogovor nije postignut jer "Cvrčak" predstavlja objekat bolnice, pa bi čišćenje "tuđeg objekta" predstavljalo kršenje Zakona o budžetskom sistemu.
 
Posle toga je sanitarna inspekcija sredinom januara zabranila korišćenje ovog objekta.
 
U dečjem kutku rade dva prosvetna radnika sa decom koja se leče na dečjem odeljenju, hirurgiji, očnom odeljenju i otorinolaringologiji.
  • Andrija Šrek

    12.02.2017 16:53
    ...
    Neće Perka, a onda neće ni Milka, ako neće Milka, neće ni Stojanka...ali TAKO tipično!
  • dobrotvorka

    10.02.2017 19:00
    SRAMOTA!!!
    Sram Vas bilo sve! Alo bre, tu se radi o deci i to o bolesnoj deci a da stvar bude još gora- prostorije se nalaze u sklopu bolnice...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina