Menu 021

Gradiće se mini hidroelektrane na kanalima DTD

Pokrajinska vlada usvojila je na današnjoj sednici Informaciju o hidro potencijalima na kanalskoj mreži Dunav-Tisa-Dunav (DTD).
Info 14.02.2017. | 15:37 > 16:17
Na osnovu stručne analize, preduzeće "Vode Vojvodine" sačinilo je pregled mogućnosti za izgradnju malih hidrocentrala na hidrosistemu DTD. Kako je navedeno, studijom su definisani uslovi za realizaciju projekta javno-privatnog partnerstva za izgradnju malih hidroelektrana.
 
Ocenjeno je da takva mogućnost postoji na brani na Tisi kod Novog Bečeja i banatskom delu hidrosistema DTD, dok je za bački deo hidrosistema DTD potrebno uraditi dodatne analize. U zaključcima sa današnje sednice navodi se da je Pokrajinska vlada opredeljena u nameri da se u narednom periodu grade mini hidroelektrane na hidrosistemu DTD, kao obnovljivi izvor energije koji nije dovoljno iskorišćen.
 
Takođe, Pokrajinska vlada podržava JVP "„Vode Vojvodine" da pokrene postupak javno-privatnog partnerstva radi izgradnje malih hidrocentrala. "Vode Vojvodine" se zadužuju da, u skladu sa Zakonom o javno-privatnom partnerstvu i koncesijama, procene opravdanost primene određenog modela tog partnerstva za lokacije koje su definisane kao moguće za izgradnju malih hidrocentrala.
Autor: 021.rs
 • đokica
  17.02.2017 15:08
  TURBINE POSTAVITE
  Na izlasku glavne vodovodne cevi iz Vodovoda ka potrošaćima ,može par komada...tu je dobar potisak a prečnik je dobar..
 • sofronie pronalazač
  16.02.2017 14:05
  mini elekto
  Ovim putem javno ustupam ideju stručnjacima iz Banovine:
  u svaku wc šolju ugradite mikro turbinu, primenite principe nano tehnologije i eto vam struje više nego iz Nijagare.
  Vaš sofronije pronalazač.
 • ttl
  16.02.2017 11:41
  Gradice se tako kao sto se gradi i Zezeljev most.
 • Proka pronalazač
  16.02.2017 00:11
  Te minielektrane mogu da prorade samo ako ih budu pokretali konji koji kao u nekadašnjim sušarama i mlinovima budu išli u rajčug (krug)iznad tih brana i imaginarnih elektrana.A s obzirom na višak kadrova u javnom sektoru bolja ideja je da ima date biciklove sa dinamom pa dok zaludni sede da okreću pedale i proizvode struju koju troše za osvetlenje i lap topuze (imate primer na You Trubi).

KOMENTARI nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

NEMAMO nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za izbor komentara koji će biti objavljeni i nemamo obavezu obrazlaganja odluka s tim u vezi.

NEĆE BITI OBJAVLJENI komentari koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje, koji sadrže pretnje, uvrede na rasnoj, verskoj i nacionalnoj osnovi, netoleranciju svake vrste, upućuju na nezakonit sadržaj ili predstavljaju osnov za utvrđivanje građanske odgovornosti. Neće biti objavljeni ni oni komentari koji su opsceni, pornografski ili klevetnički.

NEĆE BITI OBJAVLJENI komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste, koji se odnose na uređivačku politiku i koji su napisani velikim slovima.

MOLIMO VAS, obratite pažnju na pravopis i gramatiku, prednost imaju komentari koji su napisani bez pravopisnih i gramatičkih grešaka.

OGRANIČENO je pisanje komentara na 1.500 karaktera.

PORTAL 021 zadržava pravo da bez prethodnog obaveštavanja, u svakom trenutku, ukloni ili onemogući pristup bilo kom sadržaju i nalogu po sopstvenomm nahođenju, za koji se utvrdi da predstavlja kršenje odredaba ili da je na drugi način štetan za 021.

Napiši komentarPreostalo 1500 Karaktera


* Ova polja su obavezna
Cenovnik Impresum Kontakt Uslovi korišćenja Pošalji vest