LSV: Šta će crni džipovi bez tablica u Bočaru?

Liga socijaldemokrata Vojvodine saopštila je da su meštani Bočara kod Novog Bečeja uznemireni jer su u nekoliko navrata primećeni "crni džipovi, bez registarskih tablica, kako krstare selom".
Naime, Bočar će u nedelju, 19. februara, imati izbore za Savet mesne zajednice, a LSV izražava zabrinutost da će se "tokom sutrašnjih izbora u Bočaru ponoviti ustaljeni scenario izbora praćenih pretnjama, ucenama, fizičkim obračunima".
 
"Pobeda na izborima u Bočaru, mestu od oko 1.000 stanovnika u opštini Novi Bečej, postala je imperativ funkcionerima Srpske napredne stranke, jer su ovo poslednji izbori pre predsedničkih pa imaju tu vrstu simboličkog uticaja na članstvo i javnost. Još jedan od kurioziteta vezanih za ovo malo, banatsko mesto je da poslednjih sedam godina u njemu Srpska napredna stranka nije uspevala da osvoji vlast", navodi se u saopštenju LSV.
 
Ova stranka upozorava da izbore za Savet prate brojne neregularnosti. Naime, prema rečima predsednika opštinskog odbora LSV Novi Bečej, Saše Šućurovića, izbornu komisiju čini sedam članova SNS, birački odbor je formiran od šest članova SNS, dok je zahtev grupe građana "Za Bočar" da imaju svoje posmatrače na izborima odbijen.
 
"Bočarci se pitaju da li, dok se u SNS vodi vodi unutarstranačka borba, vojska te stranke priprema teren za budućeg kandidata baš u Bočaru, jer smatraju da je mesto od 1000 stanovnika dovoljno daleko oko očiju javnosti, a pokazna vežba može ostati ne primećena", dodaje se u saopštenju.
 
LSV se i ranije oglašavala povodom izbora u Bočaru, kada su poručili da ovom malo mesto "ne sme pasti". Više o tome OVDE.
  • Ujka Raka

    21.02.2017 13:15
    @NOVI SAD
    Pa "rođo" ovde se ne kaže "umetno" disanje nego "veštačko" disanje! Što ne napišeš onako kako inače i govoriš: "umjetno"?
  • Pera lol

    21.02.2017 11:28
    A sta ce snowmobile u Laze Teleckog? :)
  • Sekretar Dejan

    18.02.2017 20:39
    Samo bez brige. Koalicioni partneri sa malko vozikaju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.