Odbrana na Savi, kod Sremske Mitrovice vodostaj 574 centimetra

Na Savi kod Šapca vodostaj je jutros dostigao 412, a kod Sremske Mitrovice 574 centimetra, pa je na šest kilometara te reke uvedena redovna odbrana od poplava.
Mere redovne odbrane uvedene su na lokalitetu Stojšića Bogaz, u zonama Klenka i Hrtkovaca. Kriterijum za proglašavanje redovne odbrane kod Šapca je 400, a kod Sremske Mitorvice 650 centimetara.
 
RHMZ i u narednih nekoliko dana prognozira manji porast Save. Pri ovim vodostajima ne očekuju se problemi u branjenom području, ali su u skladu sa Opštim i Operativnim planom odbrane od poplava, uvedena dežurstva na deonicama na kojima je uvedena odbrana.

Teme

Sava

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".