Bečej: Deca se porazboljevala na plivačkom takmičenju, PSS: Ništa ne ukazuje na trovanje

Deca, članovi plivačkih klubova koji učestvuju na Državnom takmičenju u plivanju u Bečeju otrovala su se najverovatnije hranom.
Ovo su za "B92" rekli roditelji takmičara. Deca, uzrasta od 12 do 14 godina, kažu roditelji, smeštena su od juče u hotelu u Bečeju, da bi se danas veliki broj njih žalio na stomačne probleme.
 
"Sva deca su dobro. Utvrđeno je da se radi o blagim stomačnim tegobama koje nisu praćenje temperaturom. Svima je savetovano da se pridržavaju posebnog režima ishrane u narednih nekoliko dana te da nema potrebe za uvođenjem bilo kakvih medikamenata", navode lekari bečejskog Doma zdravlja za "Blic" uz napomenu da još nije utvrđen uzrok ovog nemilog događaja.
 
Prema saznanjima ovog lista, razbolela su se deca iz četiri kluba koja su sva bila smeštena u različitim delovima grada tako da je zbog toga još teže utvrditi uzrok pojave stomačnih tegoba.
 
Prema rečima direktora Plivačkog kluba Partizan Matije Koprivice, 15-tak njegovih sportista požalilo se na stomačne tegobe, ali samo je nekoliko njih odustalo od daljeg takmičenja
 
"Bili smo smešteni u pansionskom smeštaju kod domaćina sa kojima godinama sarađujemo i nikada sa njima nismo imali problema. Neki tvrde da je uzrok tegoba kod dece izazvala hrana, tako da je odmah pozvana sanitarna inspekcija koja će nakon analiza saopštiti rezultate i nadam se da će oni pokazati o čemu je reč", dodaje Koprivica.
 
Neku decu su roditelji odmah vratili kući, dok su neka nastavila takmičenje, te se dešavalo da se ispovraćaju, pa onda plivaju i takmiče se.
 
Predsednik Plivačkog saveza Srbije, Boris Drobac izjavio je da su sva deca koja su se na plivačkom takmičenju u Bečeju požalila na stomačne tegobe, pregledana u Domu zdravlja, da ni jedno nije zadržano na lečenju.
 
On je konstatovao da se najverovatnije radi ili o stomačnom virusu ili o prolaznim tegobama koje često nastaju kod dece, ali i kod odraslih usled promene sredine, odnosno usled nenaviknutosti na pijaću vodu i druge uslove koji su novina pa oni sa ostljivijim organizmom reaguju na taj način.
  • Valjevo

    13.03.2017 18:32
    I deca koja su ucestvovala na memorijalnom vaterpolo turniru prethodni vikend su se takodje razbolela i imala iste simptome kao i ova deca.Pa neka neko kaze da tu ne postoji problem!!
  • NS

    13.03.2017 09:50
    i u Krupnju
    I stotine dece u hotelu u Krupnju se razbolelo od takozvane virusne infekcije u hotelu.
    Mnogi su završili i u bolnici, ali nije okrivljen hotel, nego je zataškano. Narednim turama su poručili da ponesu vodu u hotel.
  • Aero casper

    12.03.2017 21:01
    Marija
    Vojvodina ima najstarije vodovode u bivšoj sfrj... Pametnome dosta...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.