VIDEO: Svetla u Vojvodini gase se u subotu na sat vremena

Svetla na sedištima većine institucija i na reprezentativnim lokacijama, poput trgova, u Vojvodini biće ugašena u subotu, 25. marta na sat vremena povodom globalne akcije "Sat za našu planetu".
Svetla će biti ugašena od 20:30 do 21:30 kako bi se apelovalo na opasnosti klimatskih promena u svetu i moć građana da nešto učine kako bi se promenile navike koje ugrožavaju naš okolinu. Kao i svake godine, Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine uključio se i pozvao sve institucije i građane da učine isto i ugase svoja svetla na sat vremena. 
 
"Sat za našu planetu" odvija se globalno i okuplja mnoge gradove, pa i u Srbiji.
 
  • rada

    22.03.2017 22:40
    Gasim ja sijalice redovno,ali su mi racuni veci!!!
  • Drum

    22.03.2017 13:58
    Po meni je ovo glupost...

    Sat vremena na godinu dana neće ništa promeniti, niti će doprineti očuvanju naše planete.

    Treba svih 365 dana u godini misliti na racionalno korištenje energije i svega ostalog.
    Gasim svetlo kad god mi ne treba, monitor kada mi ne treba slika na kompu, npr. dok slušam muziku. Takođe i sve ostale uređaje, a ne kao što ima ljudi, TV drnda celi dan, gledali ili ne gledali, svetla popaljena u celom stanu, a borave u jednoj sobi itd...
  • Perica

    22.03.2017 13:49
    #####
    Zamenite prvo pregorele,da bi imali šta da gasite!?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina