Pančevo: Radniku obezbeđenja kluba ukinuta presuda za ubistvo

Trećestepeno veće Apelacionog suda u Beogradu ukinulo je presudu kojom je radnik obezbeđenja jedne diskoteke u Pančevu Dejan S. osuđen na godinu dana zatvora zbog krivičnog dela ubistvo na mah, objavljeno je na sajtu tog suda.
Istom odlukom predmet je vraćen na ponovno suđenje drugostepenom veću Apelacionog suda koje je jesenas preinačilo oslobađajujuću presudu i osudilo ga na godinu dana zatvora.
 
On je prvostepenom presudom Višeg suda u Pančevu iz juna 2014. godine bio oslobođen optužbe, jer je sud ocenio da je delovao u samodbrani, odnosno da "nije krivično delo ono delo koje je učinjeno u nužžnoj odbrani". Međutim, drugostepeno veće Apelacionog suda smatralo je da je on počinio ubistvo na mah, jer je "tokom postupka utvrđeno da je prilikom otimanja oko pišštolja od (ubijenog) I.B. oduzeo pištolj".
 
"Od tog trenutka više se ne može smatrati da postoji napad, pa ukoliko nema napada, nema ni nužžne odbrane kao ni eventualno njenog prekoračenja", zaključilo je drugostepeno veće Apelacionog suda.
 
Po stavu trećestepenog veća Apelacionog suda, koje je ukinulo ovu odluku, osnovane su žalbe branilaca kojima se osporava drugostepena presuda i ukazuje da "ne sadrži jasne i nesumnjive razloge zbog čega je drugostepeni sud zaključio da je on izvršio ubistvo na mah".
 
Dejan S. se tereti da je 15. novembra 2008. godine u Pančevu kao član obezbedenja jednog kluba ubio I.B. u stanju bitno smanjene uračunljivosti "usled afekta straha visokog intenziteta sa sužženjem svesti". Do incidenta je došlo jer je ubijeni mladić, izrevoltiran izbacivanjem iz lokala zbog neprimerenog ponašanja, najpre pretio da će klub dići u vazduh, a potom se vratio sa nekoliko prijatelja i pištoljem oko kojeg je nastalo otimanje.
  • dule

    26.03.2017 11:34
    Od onog trenutka kad je mladić došao sa pratnjom i pištoljem da se obračunava sa obebeđenjem svaki metak smešten u njega i pratnju mu je nužna odbrana.
  • boze ima li te

    26.03.2017 03:05
    zasto se
    Vise ne prestane u nasem sudstvu sa presipanjem iz supljeg u prazno i donose presude s obzirom na cinjenice koje se ne obaraju i vracaju na ponovno sudjenje. Ja kao laik se pitam kakva je to samoodbrana ako je oteo pistolj pa onda pucao, to je ubistvo esad na osnovu drugih cinjenica odredjuju koje vrste, na mah lil sa predumisljajem itd, Dokle vise lici mi da samo izmisljaju da bi kao nesto radili.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".