Bečejci putuju "jugom" za Mongoliju kako bi pomogli prihvatilište za pse

Ninoslav Trajković (24) i Đorđe Ilčešin (23) krenuće 20. aprila na veliko putovanje i pokušaće da svojim "jugom" pređu 20.000 kilometara do Ulan Batora u Mongoliji.
Kako piše "Blic", "Jugića" kojim će dva mlada Bečejca krenuti put Mongolije ustupila im je Ninoslavova majka. Planiraju da do mongolske prestonice stignu za 30 dana. Momci kažu da su ga dobrano utegli te se nadaju da neće imati nikakvih problema, konsultovali su se sa majstorima, koji su ih uverili da će "Zastavina" mašina izdržati putovanje.
 
Njih dvojica su se odlučili na ovo putovanje kako bi animirali sponzore i sakupili novac za obnovu bečejskog prihvatilišta za pse. Opština im je već donirala određena sredstva, a oni se nadaju da će se i drugi priključiti akciji.
 
"Našem 'jugu' dali smo ime Rino, po kuci koju smo udomili iz prihvatilišta, ali je on sada, nažalost, pokojni", kaže jedan od putnika Đorđe.
 
On dodaje da će se truditi da izbegavaju glavne saobraćajnice i da se što više kreću sporednim putovanjima, te da će na putovanju biti veoma ekonomični.
 
"Dobili smo veliku podršku Bečejskog udruženja mladih i trudićemo se da im svakoga dana šaljemo fotografije i snimke sa 'go pro' kamere kako bi našim ljudima dočarali običaje naroda sa kojima se budemo sretali i predele kojima se budemo kretali", priča Đorđe, uz napomenu da će u Mongoliju ići jednom, a vraćati se drugom rutom, tako da očekuje da će oko 60 dana biti na putu. 
 
 
Objašnjava da će putovati preko Mađarske, Slovačke, Poljske, Ukrajine, Belorusije i Rusije. U povratku će ponovo proći delom Rusije pa preko Kazahstana, Uzbekistana, Gruzije, Azerbejdžana, Turske, Bugarske i Rumunije se vratiti u Srbiju i rodni Bečej.
 
Svi koji žele da pomognu, mogu to učiniti preko njihovog Fejsbuk profila "Yes, we Khan. Genghis Khan".
  • Popara

    01.06.2017 13:35
    Dobre duse
    Ti koji kukaju kako su mogli dati pare za azil, nikada u svom zivotu nisu dali dinara za bilo sta slicno...
  • Lord Sit

    11.04.2017 09:11
    @Fantom i @Masa
    "zar nije pametnije donirati bolesnoj deci taj novac"
    "bolje da te pare koje zaradite donirate Narodnoj kuhinji "

    @Fantom i @Masa - pa vi donirajte kome hoćete i šta hoćete. Vaš nadmeni, bezobrazni i osuđujući stav samo potvrđuje da vi nikada nikome niste pomogli - ni životinji, ni čoveku. Sram vas bilo!
  • Fantom

    10.04.2017 14:51
    Strašno
    Jebali vas kerovi,bolje da te pare koje zaradite donirate Narodnoj kuhinji da se ljudi prehrane a te brigane za džukelama dajte im ih pa neka ih kerovi vodaju po ulici.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina