Palić: Počela Međunarodna naučna konferencija o migrantima

Međunarodna naučna konferencija "Migracije kao bezbednosni izazovi: zapadno-balkanska ruta" otvorena je na Paliću.

Cilj konferencije je da se sa naučnog, pravnog i bezbednosnog aspekta razmotre pojedini izazovi sa kojima je migrantska kriza suočila nadležne državne organe, ali i institucije za zaštitu ljudskih prava, medije i akademsku zajednicu.

Učesnici konferencije dolaze iz Bugarske, Mađarske, Makedonije, Republike Srpske, Rumunije, Rusije i Srbije. Osim iz institucija organizatora konferencije, izlagači dolaze i sa Ruske akademije nauka iz Moskve, Pravnog fakulteta Univerziteta u Temišvaru, Jugozapadnog univerziteta "Neofit Rilski" iz Bugarske, Univerziteta "Sveti Kliment Ohridski" iz Makedonije, Univerziteta u Pečuju u Mađarskoj, beogradskog Filološkog, Fakulteta političkih nauka i Fakulteta bezbednosti, Vojne akademije, Kriminalistiko-policijske i Akademije ekonomskih nauka, Instituta za kriminološka i sociološka istraživanja i Instituta za evropske studije, Visoke poslovne škole, kao i RTV Vojvodine.

Teme kojima će se izlagači baviti su uzroci migracija, pravni izazovi migrantske krize i njihova rešenja, socio-ekonomske posledice migrantske krize, bezbednost i ljudska prava u kontekstu migracija, statusna pitanja i bezbednost migranata, medijsko izveštavanje o migrantskoj krizi, kao i reagovanja na nju.

Trodnevnu međunarodnu konferenciju "Migracije kao bezbednosni izazovi: zapadno-balkanska ruta" organizovali su beogradski Instut za međunarodnu politiku i privredu, fondacija Hans Zajdel (Hanns Seidel Stiftung) i Pokrajinski zaštitnik građana. Zaključci konferencije poslužiće prvenstveno nadležnim organima, ali i drugim interesnim grupama (akademskoj zajednici, organizacijama civilnog društva i medijima) kao smernice za postupanje prema izbeglicama, migrantima i tražiocima azila, odnosno bavljenje ovim pitanjem u budućnosti.

  • Stanko

    12.04.2017 06:56
    Hahaha
    Hrvate to ne intetesuje. Oni zatvore granicu prema Srbiji i nemaju ni Muslimana ni Srba.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".